Alitalia øger på København

Alitalia crewFLYSELSKABER: Alitalia skruer næste sommer op mellem København og Rom med seks fly om ugen – en fordobling i forhold til sommeren i år. Ryanair kan være ny operatør mellem København og Rom.

Alitalia har fløjet ruten mellem København og Rom siden april 2012, hvor selskabet frem til nu udelukkende har tilbudt tre ugentlige afgange.

Fra maj 2015 vil Alitalia flyve fra København til Rom alle ugens dage på nær mandag, oplyser CPHTraveller.

Med den øgning styrker Alitalia konkurrencen med de andre selskaber som flyver mellem København og Rom. Det omfatter Easyjet, Norwegian og SAS.

Herudover er der potentiel mulighed for, at der i nær fremtid kommer en femte operatør på ruten. Ryanair har base i de to Rom lufthavne Ciampino og Fiumicino, og det vil være nærliggende, at en af disse to baser allerede i 2015 vil blive forbundet med den nye base i København.

Italienske regeringskilder har tidligere talt om, at Etihad i første omgang pumper 560 mio. euro i Alitalia fulgt af 690 mio. euro de næste fire år. Alitalia slås med stigende konkurrence fra lavprisselskaber, højhastighedstog og Italiens dårlige økonomi. Stadig er Italien dog stadig Europas femtestørste marked med 25 mio. årlige flypassagerer.

Etihad har sin ”Etihad Equity Alliance,” som dog ikke er en egentlig alliance som Oneworld, Skyteam og Star Alliance. Etihad er medejer af Aer Lingus (Irland – 4,11 pct.), Air Berlin (29,3 pct.), Air Serbia (det tidl. Jat Airways – 49 pct.), Air Seychelles (40 pct.), Darwin Airline (Schweiz, 33,3 pct., omdøbt til Etihad Regional), Jet Airways (Indien – 24 pct.) og Virgin Australia (19,5 pct.). Etihad-selskaberne havde sidste år 91 mio. passagerer.