Alle krydstogtselskaber dropper Tunis

eurodamCRUISE: Foreløbigt ingen anløb frem til juni, efter at terrorister dræbte 12 passagerer fra MSC og fem fra Costa. Herhjemme har udenrigsministeriet ikke givet rødt kort for rejser til landet.

Stribevis af annulleringer på det givtige krydstogtanløb til Tunis løber ind til landet efter de alvorlige begivenheder med terrorangreb, 17 passagerer døde og mere end 20 er sårede, heraf nogle meget alvorligt.

Ingen af de store krydstogtselskaber tør gå i havn og tilbyde udflugter. De omlægger nu ruter i stor stil og anløber i stedet for Malta, Mallorca og italienske havne, primært Sicilien og Sardinien.

En meget stor kunde som Holland-America meddelte i aftes, at såvel Eurodam som Zuiderdam i stedet for går til Sardinien.

I forvejen har Costa, MSC, Star Clippers, Hapag-lloyd Cruises og Aida annulleret anløb til Tunis indtil videre. Oceania, Regent Seven Seas og Princess cruises overvejer at følge efter snarest med sommeranløb.

Norwegian droppede anløb til Tunis sidste år, da en passager med israelsk pas blev nægtet at gå i land.

Herhjemme har Udenrigsministeriet meddelt, at der er forhøjet risiko, men ikke givet advarsel om alle ikke nødvendige indrejser (rød kort).

Tunis har omkring 17 procent af sine valutaindtægter fra turismen.