Alle tiders billigste flybilletter

Den seneste udgave af Dansk Flyprisindex er nummer 50 i rækken, og i den anledning fokuseres på alle tiders billigste flybilletter fra Københavns Lufthavn.

De laveste billetpriser nogensinde fandt man i 2009 og 2010, da luftfartsbranchen i særlig grad var præget af overkapacitet og økonomisk krise.

Billetpriserne til 10 udvalgte europæiske storbyer domineres af Norwegian og easyJet. Her har det i otte ud af 10 tilfælde været muligt at købe en returbillet fra København for under 500 kr. Kun Rom og Wien har aldrig kostet under 500 kroner.

“Lavprisrevolutionen i København kom efter konkursen i Sterling Airlines sidst i 2008. easyJet, Cimber Sterling, Norwegian og Transavia kastede sig ud i priskrig, som kostede Cimber Sterling livet og fik Transavia til at trække sig, men forbrugerne havde et par år, hvor returbilletter til europæiske storbyer var billigere end et par cowboybusker,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.

Gennem Dansk Flyprisindex og de historiske data er det også muligt at finde de billigste afrejseuger. Skal man til en europæisk destination, bør man vælge uge 4 eller i uge 48.

“Prissætningen på interkontinentale rejser er mere styret af sæson-efterspørgsel end de europæiske rejser. Men oversøiske rejser til under 3.000 kroner for en returbillet, som det tidligere var tilfældet, hører nok fortiden til. Det kommer vi sandsynligvis ikke til at opleve igen lige med det samme,” mener Ole Stouby.

Selv om flybilletterne var udsædvanligt billige i 2009 og 2010, er det dog stadig muligt at finde gode tilbud og nye bundrekorder i Dansk Flyprisindex. I den 50. jubilæumsudgave finder man eksempelvis den billigste flybillet nogensinde fra Billund til Beijing. Det er en rejse med Air France-KLM via Amsterdam og Paris til 3.525 kroner for en returbillet.

Nogenlunde samme mønster gælder interkontinentale flyrejser. Her er uge 4 og uge 8 de billigste. Der er dog en sæsonforskel, idet vinterdestinationer som Bangkok og Dubai typisk er billigst om sommeren eller i det tidlige efterår.