Aller-familien i bestyrelsen for sine rejsebureauer

TURISME: Kaos i Aller Leisure, der ejer fire danske rejsebureauer – Aller-familien ind i rejseselskabernes bestyrelser. Tidligere Aller-direktører forlader koncernen – to af rejsebureauerne får ny direktør.

For en måned siden valgte Aller Holding med overdirektør Bettina Aller i spidsen at skille rejsedivisionen Aller Leisure ud i et selvstændigt selskab under moderselskabet, Aller Holding, frem for under Aller Media, hvor rejseforretningen blev født.

Nu får tre medlemmer af Aller-familien topposter i Aller Holding et skridt tættere på rejseaktiviteterne, skrev MediaWatch.dk i går.

Bettina, Erik og Katinka Aller er indtrådt i bestyrelsen for koncernens fire rejsebureauer. Det fremgår af registreringer i Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Det drejer sig om de fire danske rejsebureauer, Nyhavn Rejser, Nilles Rejser, Beach Tours (købt i år af som en del af danske NG Travel Group, hvorunder også hører African Spirit og USA Tours) og Kulturrejser.

Allers rejsebureauer omsætter for ca. 600 mio. kr. om året.

I alle fire selskaber er Katinka Aller nu ny bestyrelsesformand.

Ud af bestyrelserne er gået Pål Thore Krosby, der indtil for nylig var adm. direktør for Aller Media, og meddirektør Jesper Ulsø, der forlod Aller kort efter Krosbys afgang. Pål Thore Krosby var ikke enig i den nye opdeling af Allers aktiviteter, hvor Aller Media udskiller rejseaktiviteterne i Aller Leisure i selvstændigt selskab under moderselskabet Aller Holding.

”Aller Media har i mange år samlet haft et godt resultat. Jeg har netop afleveret et godt regnskabsår, samtidig som store udfordringer har været håndteret. Når jeg nu har et anderledes perspektiv på fremtiden end den deling af selskaberne, der ønskes, tænker jeg, at det er et godt tidspunkt at give stafetten videre,” siger Pål Thore Krosby i pressemeddelelse. Afløseren for den afgående topchef er fundet internt i Aller-koncernen, Lars Sander Mtjeka, adm. direktør for Aller Medias datterselskab Datagraf Communications.

Direktør forlader Aller Media

Få dage efter Pål Thore Krosby forlod det familieejede bladhus, stoppede direktør Jesper Ulsø.

Det er ikke kun i bestyrelserne, at der er nye ansigter. Også direktørposterne i to af de fire rejsebureauer har fået ny ejermand. Det er Morten Krüger, koncernøkonomidirektør i Aller Holding, der nu er direktør i selskaberne Beach Tours og Nyhavn Rejser. På de to poster afløser han den fratrådte Aller-direktør Jesper Ulsø. Han bestred posterne i knap to måneder, efter han overtog depechen fra Rikki Sølling, der forlod Aller-koncernen i begyndelsen af året.

Aller trådte ind på rejsemarkedet i 2013 med købet af aktiemajoriteten i Nyhavn Rejser.