Amadeus klar med mobil bookingapp til forretningsrejsende

mobilTEKNOLOGI: Nu lancerer Amadeus bookingapp, så forretningsrejsende kan booke rejser direkte på mobilen.

Den nye gadget, Amadeus e-Travel Management (AeTM) Mobile, kan downloades fra App Store og Google Play og giver forretningsrejsende mulighed for at bruge mobiltelefonen til ikke kun til at søge rejser, men også til at booke tog og fly.

Da AeTM Mobile spejler de indstillinger, der allerede er foretaget i selvbookingværktøjet Amadeus e-Travel Management, følger virksomhedens rejsepolitik og den rejsendes profil automatisk med over i den mobile app.

Det betyder, at den forretningsrejsende ikke skal bruge tid på at udfylde informationer, præferencer og omkostningssted – eller holde styr på virksomhedens retningslinjer for rejsende.

Appen er testet af bl.a. American Express Business Travel, hvorfra Head of Client Management, Anders Bohlin, siger:

“Mobile løsninger er det naturlige næste skridt for AeTM og noget, som efterspørges af vores kunder. For dem er det vigtigt at kunne tilbyde deres medarbejdere en sikker mobil løsning. Det er afgørende for en høj accept af virksomhedens rejseprogram, at AeTM Mobile spejler alle indstillinger med hensyn til politikker og statistik, som vores kunder allerede er vant til fra AeTM.

At behovet for et mobilt selvbookingværktøj til forretningsrejsende er stort, fremgår af undersøgelse, Resegeometri foretog i 2012 for Amadeus. 77 pct. af skandinaviske forretningsrejsende bruger en smartphone på jobbet. Og næsten halvdelen anvender et selvbookingværktøj på deres computer til booking af forretningsrejser.

Appen understøtter bookinger med SAS Travel Pass Corporate, som ofte anvendes af forretningsrejsende.

”Amadeus arbejder for at tilbyde erhvervsrejsebureauer løsninger, de har brug for” siger Jesper Söderström, adm. direktør hos Amadeus Scandinavia.

For at kunne udnytte fordelene ved AeTM Mobile kræves, at virksomheden anvender AeTM til sine online-bookinger.