Amerikanerne forventes i stigende grad at holde flere ferierejser hjemme i USA i år sammenholdt med sidste år. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Amerikanerne på færre udlandssommerrejser

Turister fra USA, den største oversøiske turistgruppe for mange lande i Europa, forventer lidt færre udlandsrejser den kommende sommersæson. Flere vil i stedet på bilferie hjemme i USA.

Revisions- og konsulentkoncernen Deloitte har gennemført sin årlige undersøgelse af amerikanernes rejseplaner i dette sommerhalvår, såvel i USA som i udlandet.

Undersøgelsen har deltagelse af knap 2.350 ”kvalificerede rejsende,” skriver Deloitte i en gennemgang af analysens resultater.

Ét af resultaterne viser stigende ønske om at holde bilferie på den amerikanske hjemmebane – det kan sætte prisen på udlejningsbiler i USA under pres. Undersøgelsen viser, at syv ud af de 10 deltagende, potentielle amerikanske turister planlægger et såkaldt road trip i år – sammenholdt med 57 procent sidste år. En væsentlig årsag til stigningen på denne konto er, at bilferie kan være billigere end at rejse med fly, hedder det.

Men gennemgangen af amerikanernes rejseplaner viser også, at lidt færre af de ”kvalificerede rejsende” i år forventer at tage til udlandet; hér tilskriver de stigende priser og mindre rådighedsbeløb som en del af årsagen.

Færre rejser
Ifølge undersøgelsen – Deloitte’s 2024 Summer Travel Survey – vil 48 procent af amerikanerne i år holde ferie ved både at rejse, for eksempel at flyve, og bo på hotel eller noget tilsvarende, hvor der betales for overnatning.

Men stigende priser, for eksempel som følge af inflationen, giver nedskæring i antal planlagte rejser. Cirka hver tredje amerikaner planlægger at blive hjemme i år for at spare på rejseomkostningerne. Det er en stigning på otte procent sammenholdt med sidste år, skriver Deloitte.

De amerikanere, der har planlagt leisurerejser i år, er to procent lavere end samme tid sidste år. Og der bliver i gennemsnit færre ferierejser. Mens deltagerne i undersøgelsen fra Deloitte sidste år i snit havde planlagt 3,1 ferierejser, er tallet i år faldet til 2,3 planlagte ferierejser.

Den primære årsag til de reducerede ferierejseplaner er øgede omkostninger, siger de fleste i undersøgelsen, for eksempel dyrere hotelovernatninger og højere priser på flybilletter.

I gruppen med rejsende med høje indkomster er der dog stigende planer om ferierejser, også til udlandet. 44 procent i denne gruppe vil rejse på ferie i år mod 35 procent sidste år, oplyses det. Og de, der rejser, vil bruge seks til 13 procent mere på deres ferierejser, blandt andet fordi priserne er steget.

 

Relaterede artikler:

Danske og nordiske ankomsttal til USA stiger igen

96 ferielande: Her er der mest og mindst for pengene

Flere årsager til dyk i danske USA-turister