Amerikanske hoteller i Cuba

InglaterraHOTELLER: Starwood overtager flere hoteller i Havanna, og Marriott er også på vej.

USAs præsident Barack Obama besøger i disse dage Cuba som den første siddende amerikanske præsident i 88 år. Samtidig med det diplomatiske tøbrud begynder de amerikanske hotelkæder at rykke ind.

Hotelselskabet Starwood annoncerede mandag, at det efter tilladelse fra amerikanske myndigheder overtager to hoteller i Cuba – heriblandt det historiske Hotel Inglaterra i Havanna. Det er første gang i næsten 60 år, at en amerikansk hotelvirksomhed investerer i Cuba.

Hotel Inglaterra er det ældste hotel i Cuba, åbnet i 1875, og blandt andet berømt for sin Gran Café el Louvre. Hotellet skal nu renoveres og vil genåbne som et Luxury Collection-hotel – et af flere Starwood-brands.

Det amerikanske selskab overtager også Hotel Quinta Avenida i Havana. Det skal ligeledes renoveres, før det genåbner senere på året som et Four Points by Sheraton. Også det historiske Hotel Santa Isabel i Havanna forventer Starwood at overtage, så snart der er tilladelse fra USAs myndigheder.

Marriott International er også på vej til at rykke ind i Cuba. Selskabet oplyser, at det forhandler med cubanske parter, og amerikanske myndigheder har netop givet tilladelse til, at der indgås en handel. Marriotts interesse i Cuba understreges af, at selskabets topchef Arne Sorenson deltager i præsident Obamas besøg i landet.

Booking.com meddelte i øvrigt mandag, at man som den første bookingportal i løbet af få uger er klar med onlinebooking af hoteller i Cuba til amerikanske rejsende.