Amerikanske hotelpriser stiger hastigt

Stigninger i konferencer, forretningsrejser og et generelt øget forbrug blandt amerikanerne har sendt hotelpriserne i vejret. Det er specielt blevet dyrere at indlogere sig på hotel i Seattle, Boston og San Francisco, viser Hotels.com’s Hotel Price IndexTM.

  

Hotelpriserne er således steget betragteligt på mange af danskernes foretrukne destinationer. Både New York, Las Vegas, San Francisco og Miami er i top 20 over danskernes yndede rejsemål.

 

Og danskernes absolutte darling, New York, har oplevet en hotelprisstigning på 7%, så man nu gennemsnitligt må betale 1.326 kroner for en hotelovernatning.

 

Las Vegas er stadig langt billigere, idet den gennemsnitlige hotelpris, trods en stigning på 13%, ligger på 650 kroner, mens San Francisco har oplevet et regulært turistboom, der bringer gennemsnitsprisen på et hotelværelse op på 954 kroner efter en stigning på 19%. Samtidig er Miami steget med 17%, så en hotelovernatning nu koster 937 kroner. 

 

”Mange storbydestinationer har haft langt flere turister det seneste år, og det får hotelpriserne til at stige. Det er både amerikanerne selv, der har fået flere penge mellem hænderne, men der er også et regulært boom at udenlandske turister. Blandt andet er San Francisco blevet enormt populær blandt asiatiske turister, der drages af byens mange asiatiske subkulturer,” forklarer David Bækholm fra Hotels.com.

 

Den eneste amerikanske storbydestination i indekset, der ikke har oplevet prisstigninger, er Vancouver, som er faldet med 9% til 854 kroner.

Skrevet af Flemming Juul