Her ses Spies-guider og fodboldfans, der lige nu opholder sig i Chania på Kreta. Ifølge rejsearrangøren håber de på, at kampen mod Serbien ender med 4-0 i Danmarks favør. (Foto: Spies | PR)

Spies og TUI: Sportssommer interesserer danskere

EM i fodbold og flere store sportsbegivenheder vil præge sommeren. Det kan rejsearrangører og Hotels.com mærke, men Spies oplever ikke, at rejsende venter med at booke af den grund.

I år er en af den slags somre, hvor de sportsinteresserede formentligt går mindre op i, hvorvidt solen skinner, himlen er skyfri eller om det ender med, at ferien regner væk.

I øjeblikket er der nemlig gang i gruppespillet ved EM i fodbold i Tyskland, kommende lørdag køres årets første Tour de France-etape fra Firenze og om en måned finder åbningsceremonien ved Sommer-OL sted i den franske hovedstad Paris.

Interessen for at følge med i dramaerne på grønsværen, bjergvejene og atletikbanerne har man også mærket hos flere danske rejsearrangører, der fortæller, at den tætpakkede sportssommer og muligheden for at holde sig ajour med begivenhederne ligger deres gæster på sinde.

Hotelgæster kan se med – flypassagerer vil få opdateringer
Carlos Cebrian, der er produktchef hos Spies, fortæller til Standby.dk, at selskabet allerede har haft gæster, der har spurgt ind til mulighederne for at se sommerens sportsbegivenheder.

”De fleste er interesserede i, om der er god wifi og eventuelt chromecasts, så de kan se det på hotelværelset eller balkonen, men nogle ønsker også muligheden for at samles med andre danskere på eller i nærheden af ​​hotellet.”

Han fortæller, at tirsdagens fodboldkamp, hvor det danske landshold møder Serbien, vil blive vist på storskærm på hotellet Sunwing Kallithea Beach på Rhodos og i baren på Sunwing Makrigialos Beach på Kreta samt på terrassen på Hotel Altamar, der ligger på Gran Canaria.

Når Danmarks sidste gruppekamp spilles, vil Sunclass Airlines have fire flyvninger med omkring 850 passagerer i luften. De er på vej hjem fra Mallorca, Bulgarien samt Tenerife, og ifølge produktchefen vil besætningen sørge for, at de rejsende også får de væsentligste opdateringer fra opgøret.

Booker umiddelbart ikke senere
Adspurgt om Spies har bidt mærke i, om de mange sportsoplevelser er et parameter, der har indflydelse på salget, såsom at nogen eksempelvis venter med at booke sommerferierejse, lyder det.

”Det har vi ikke direkte oplevet. Det er altid svært at vide, om nogen venter med at bestille deres rejse til efter EM, da de gerne vil se det i Danmark, så svaret er, at vi ikke umiddelbart kan se noget mønster i bookingerne til større sportsbegivenheder.”

Cebrian påpeger desuden, at situationen også er anderledes end før i tiden i og med, at feriegæster nu har mulighed for at følge med på egen smartphone eller tablet.

Salget er 43 procent højere end i 2023
Hos TUI fortæller kommunikationschef i Danmark, Mikkel Hansen, at charterarrangøren har registreret en større interesse for Frankrig i år, hvilket man tilskriver de sportsbegivenheder, som vil blive afviklet i landet i løbet af de kommende måneder.

”Vi kan se, at der en pæn øgning i salget af rejser til for eksempel Frankrig denne sommer – både når det kommer til kun flybillet og kun hotel. Jeg tænker, at en stor del af den øgning har at gøre med danskere, som vil ned og deltage i nogle af disse sportsarrangementer.”

”Rejser til Frankrig denne sommer er oppe med 43 procent lige nu sammenlignet med sidste år. Det er en ret pæn stigning, som desuden ligger over gennemsnittet for, hvor meget vi har solgt mere end sidste år.”

Han fortæller videre, at det samlede salg hos TUI for øjeblikket er 20 procent højere, end tilfældet var sidste år ved samme tid.

Danskere søger på værter

Meldingen minder om den, der er kommet fra Hotels.com. Selskabet oplyser nemlig, at man også oplever, at danskerne udviser en særlig stor interesse for de lande, som agerer værtsnationer for henholdsvis det igangværende europamesterskab i fodbold og det kommende Sommer-OL.

Det ses ved, at platformen har registreret en 37 procent stigning i danske søgninger på Frankrig under OL sammenlignet med samme periode sidste år, mens de danske søgninger på Tyskland i den måned, hvor EM finder sted på tværs af 10 af landets storbyer, er 35 procent højere end i 2023.


Relaterede artikler:

Spies: Efterspørgslen intakt trods høje temperaturer

TUI ser frem mod stor sommersæson

Tyskland: Forventer ny dansk turistrekord