Analytiker forudser SAS-fyringer

Når SAS i dag til morgen præsenterer halvårsregnskabet for 2008, så bliver det ifølge Jyske Banks analytiker kun et spørgsmål om, hvor stort tabet bliver. 
Ifølge Karsten Sloth, aktieanalytiker for Jyske Bank, er andet kvartal traditionelt bedre for flyselskaber end første kvartal. Til trods for det mener han, at selskabet vil præsentere et anseeligt underskud. 
»Det er problematisk, når man også taber penge i de kvartaler, hvor man ellers burde tjene sine penge«, siger Karsten Sloth til politiken.dk 
Karsten Sloth forventer, at der kommer en opstramning af spareplanerne, når regnskabet med det forventelige underskud bliver præsenteret. Det er disse besparelser, som kan resultere i flere fyringer. 
»Skal antallet af fly tilpasses, må det også gå udover antallet af medarbejdere«, siger Karsten Sloth. Han vurderer dog, at aktien, som ellers ville komme under pres af underskuddet, vil blive stabiliseret af de eventuelle spareplaner. 
Analytikere peger på, at SAS på længere sigt har to muligheder. Den ene er, at SAS fusioneres med et af de store europæiske ?yselskaber – Lufthansa, Air France/KLM eller British Airways. Den anden mulighed er, at SAS forbliver selvstændig, men begynder helt forfra ved at opsige medarbejdernes mange aftaler. Dermed kan selskabet komme ned på et omkostningsniveau som de øvrige mellemstore ?yselskaber – og dermed være skarpere i konkurrencen om passagererne. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.