Branden på Samos bredte sig lørdag eftermiddag. (Foto: Protothema)

Anholdt for brandstiftelse i turistområder

Græsk politi har anholdt to personer, der sigtes for at have startet flere naturbrande. I weekenden måtte skandinaviske turister evakueres fra hoteller på Samos.

Grækenland hærges i disse dage af naturbrande. Indtil videre har den sydlige halvø Peloppones været hårdest ramt, og lørdag lykkedes det græsk politi at anholde to personer, der uafhængigt af hinanden har startet brande i området. Det skriver Associated Press.

De anholdte, der er 47 og 43 år, mistænkes for at henholdsvis at starte en brand i et skovområde tidlig på lørdagen samt at have have startet en naturbrand forrige weekend og i lørdags at påsat to brande i løbet af en time.

De græske myndigheder oplyser, at utallige brande har udviklet sig over hele landet som følge af det varme, tørre og blæsende vejr, og omkring 700 brandmænd har kæmpet mod flammerne i løbet af de seneste 24 timer.

Evaukering på Samos
Værst er det i weekenden gået ud over Samos, der ligger i det Ægæiske hav ud for den tyrkiske kyst. Her brød en omfattende naturbrand ud i lørdags, og det medførte, at fire hoteller måtte evakueres, hvormed gæsterne måtte overnatte i idrætshaller.

Apollo er en af de rejsearrangører, der måtte i gang med evakuering af gæster. To hoteller i Pythagorion på østkysten af Samos måtte evakueres, da myndighederne vurderede, at ilden kunne brede sig til det område, hvor hotellerne er placeret. I alt blev 31 svenskere og to danskere flyttet fra hotellerne, oplyser Apollos kommunikationschef Glenn Bisgaard til DR.

Hos TUI valgte man præventivt at evakuere to hoteller, selvom det ikke var anbefalet af myndighederne. 

I lørdags havde Apollo 227 danske gæster på Samos, mens TUI har opgjort tallet til 274.

“Seks danskere, som boede nær Pythagorion, er evakueret. De gæster, der lander i morgen (søndag, red.) er personale i færd med at finde nye hoteller til,” lyder det fra Thomas Jessen, pressetalsmand for TUI, til DR Nyheder.

Søndag eftermiddag har de græske myndigheder oplyst, at branden på Samos er under kontrol. 

 

Relaterede artikler:

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien