Foto: Bob McClenahan, visitnapavalley.com

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

De meget alvorlige skovbrande sidste år i oktober i vinområderne nord for San Fransisco i Napa Valley kostede massive ødelæggelser af materiel og natur. Det var frygtet, at det ville holde turister tilbage fra hele verden.

Sådan er det ikke gået. I stedet blev der sat rekord for ottende år i træk med en omsætning på cirka 132 milliarder dollars. Gennemsnitsbelægningen på hoteller og andre overnatningsmuligheder blev så høj som 75,2 procent.

Om den udvikling holder under indtryk af den voldsomme brand i år, som tilsyneladende er ved at komme under kontrol, vides endnu ikke. De kommende kvartalstal for californisk turisme vil give det første fingerpeg.

Nok er USA ikke vilde med ubudne gæster fra Mexico, men når det gælder turistbesøget er forholdet et andet. Der er 623 ugentlige flyvninger mellem Californien og Mexico, og der kommer i snit 102.838 turister hver uge til Californien fra den sydlige nabo. Californien er sammen med Florida og New York City de tre største modtagere af udenlandske turister i USA.

Dyrere end øvrige USA
Området i North Bay med de frugtbare vindistrikter lige nord for San Francisco blev hårdt ramt af skovbrande sidste år i oktober. Det skræmte af gode grunde turister fra hele verden, men hjælpefonde og private investorer hjalp med til genopretningen, og for Californien som sådan blev det alligevel til turistrekord for 2017, oplyser Visit Californien.

Gæsternes forbrug steg med 5,1 procent, og dagspriser for en overnatning var i gennemsnit cirka 35 dollars dyrere end i det øvrige USA. Med Los Angeles og San Francisco, som de store trækplastre var prisen i snit for hoteller, moteller og hostels 162 dollars mod 127 i det øvrige USA.

Men det er vel at mærke et gennemsnit. Der er langt fra godt 800 dollar til de dyreste hoteller i New York og San Fransisco.

Relaterede artikler:

Californiens turisme vokser

Ny turistrekord i New York

Kæde af luksushoteller bliver lidt større