80 både stats- og privatejede elefanter skal underholde turister i Nepal under Chitwan Elephant and Tourism Festival. Foto via: World Animal Protection.

Anklager Nepal for mishandling af elefanter

Polo, fodbold og kapløb med elefanter har ikke været tilladt i Nepal siden 2019, men for at booste turistøkonomien efter pandemien, tillader landet igen de stærkt kritiserede ”sportsindslag.”

Når tusinder af turister fra hele verden besøger Chitwan Elephant and Tourism Festival i Nepal, kan de opleve elefanter, der bliver stukket og slået med jernkroge under ”sportsarrangementer.”

Nepals regering har godkendt genoptagelse af ”sportsarrangementer med elefantpolo,” hvor elefanter mishandles, lyder kritikken fra World Animal Protection.

”Under elefantpolo bliver elefanterne styret af en træner med en skarp jernkrog, som han slår og stikker med, der hvor elefanterne er særligt følsomme; som ved øjnene, munden og bag ørerne. De store dyr bliver ofte udsat for skader og mishandling,” skriver World Animal Protection.

Elefantpolo forekommer blandt andet under Chitwan Elephant and Tourism Festival mellem den 26. og 30. december i Nepal.

Polo, fodbold og kapløb med elefanter har ikke været på programmet siden 2019, men for at give turistøkonomien et løft efter coronaepidemien, har Nepals turist- og miljøministerier nu genoptaget de kritiserede sportsindslag med verdens største landpattedyr i forbindelse med festivalen, hedder det.

Dyremishandling præsenteres som turistunderholdning
Dyremishandlingen afføder nu en international protest, der udspringer fra Danmark.

Her står World Animal Protection Danmark bag et åbent brev til Nepals regering. Brevet er underskrevet af en lang række biologer, dyrlæger og organisationer fra forskellige lande, og de retter en skarp protest mod den mishandling af elefanter, der om få dage finder sted ved festivalen.

“Det er ekstremt nedslående, at Nepal nu tager et skridt tilbage ved at genoptage denne dyremishandling, der præsenteres som underholdning. Bag alle aktiviteter hvor der rides på elefanter, ligger en brutal træning, hvor de vilde dyr er blevet mentalt knækket gennem fysisk og psykisk mishandling,” siger Stephanie Kruuse Klausen, wildlife ekspert, World Animal Protection Danmark.

Når elefanterne ikke ‘optræder’, står de lænket og er frarøvet alt, hvad der handler om deres naturlige behov i naturen. For eksempel muligheden for frit at bevæge sig og socialisere med deres familie og artsfæller, siger Stephanie Kruuse Klausen.

 

Relaterede artikler:

350.000 protester mod TUI-billetsalg til delfinshows

Danske rejsebureauer roses som bedst til dyrevelfærd

Krydstogtrederi beklager barsk færøsk oplevelse