Et krydstogtskib har anløbet København. (Foto: Dennis Rosenfeldt | CMP | PR)

App skal række hjælpende hånd til krydstogtgæster

En ny app har til hensigt at hjælpe besøgende, der har begrænset tid til rådighed i landets hovedstad, med at finde frem til oplevelser og undgå trængsel ved byens seværdigheder.

Cruise City er navnet på en ny app, der er blevet udviklet af havneoperatøren CMP (Copenhagen Malmö Port), som driver havnene i København og Malmø. App’en er et forsøg på at gøre besøget i landets hovedstad nemmere for gæsterne, der typisk befinder sig i København i et kortere tidsrum

CMP oplyser, at app’en er konstrueret på en sådan måde, at den kan hjælpe de besøgende med at undgå trængsel omkring byens populære og meget besøgte seværdigheder. Det kunne eksempelvis være Den Lille Havfrue, der normalvis tiltrækker et mylder af turister.

Derudover understreges det, at bæredygtighed har været et vigtigt område under udviklingen. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at Cruise City skal fremme brugen af offentlig transport, cykler og gåture blandt krydstogtgæsterne, når de bevæger sig rundt i København.

Skaber interaktivt kort
App’en fungerer således, at når den er blevet installeret på telefonen, vælger gæsterne deres ankomstskib og udpeger en række af deres interesser. Ud fra disse informationer skaber Cruise City en såkaldt ’personlig guide’.

Det er et interaktivt kort, hvor krydstogtpassagererne får oplysninger om turistattraktioner, restauranter, begivenheder og andre oplevelser, der både er baseret på de afgivne informationer men også på vurderinger, anmeldelser og anbefalinger fra andre af app’ens brugere.

“Cruise City er udviklet til at se byen fra en krydstogtpassagers perspektiv. Gæster, der har begrænset tid, kan have svært ved at finde rundt i byen og behøver hjælp til at træffe de bedste valg under opholdet. Med Cruise City vil CMP gerne imødekomme krydstogtgæsternes stigende krav til individualiserede oplevelser,” siger salgsdirektør for krydstogter Henrik Ahlqvist fra CMP.

Færre krydstogter anløber hovedstaden i år
Cruise City fokuserer på den danske hovedstad, men netop København ser ud til at blive en kende mindre besøgt af krydstogtskibene i år, end byen sædvanligvis ville være.

Ved årets begyndelse var det planen, at der skulle ankomme 343 skibe til København, men det tal er sidenhen blevet nedjusteret til 326. Det skyldes, at flere afgange er blevet aflyst som følge af en lavere interesse blandt gæsterne.

Kigger man på landet som helhed er der dog udsigt til, at der vil ske flere anløb end først antaget. I starten af i år var det meningen, at danske havne ville få besøg af 544 skibe, men det tal er efterfølgende steget til 592 krydstogtanløb i år.

Relaterede artikler:

Færre krydstogter i Østersøen øger anløb i Danmark

Saudiarabisk fond vil købe fornemt krydstogtrederi

Ny app skal hjælpe turismen på Vestkysten