Årets billigste rejsedage er i november

flyrejsendeDer er to perioder om året, hvor flybilletpriserne er i bund. Den ene er sidst i november, viser seneste udgave af Dansk Flyprisindex fra Travelmarket.dk.

Priserne altid lavest når forbrugerne har mindst lyst til at rejse, mens de er højest, når vi har tid og lyst til ferie. I slutningen af november og i slutningen af januar er priserne i bund. Når konkurrencen i markedet er benhård, bliver gevinsten endnu større.

I uge 48, er gennemsnittet af de laveste billetpriser til 10 europæiske storbydestinationer på 649 kroner fra Københavns Lufthavn, mens gennemsnittet er omkring 365 kroner højere fra Billund. I forhold til samme uge i 2012 er priserne fra CPH faldet med 8%, mens billetpriserne fra Billund er 15% lavere.

Fra København er det selskaber som Norwegian, easyJet, Vueling og NIKI, der er billigst, mens Ryanair, KLM og SAS er prisledende fra Billund.

“Markedet er meget broget i øjeblikket med mange aktører og stor spredning i tilbuddene. Forbrugerne kan glæde sig over lavere priser end sidste år, så november også i år vil rumme nogle af årets billigste rejsedage,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

En returbillet med direkte fly til 783 kroner fra København til Barcelona er det laveste prisniveau i næsten to år. Det er ikke muligt at finde en europæisk storbydestination i indekset, der koster over 1.000 kr. Dyreste destination er Rom, hvortil Norwegian flyver fra København og retur for 796 kroner.

“Mulighederne for en billig juleshopping-tur til en europæiske storby har sjældent været så gunstige som i øjeblikket. Jagter man også gode shopping-tilbud på destinationen, kan flybilletten mere eller mindre være betalt gennem besparelsen,” mener Ole Stouby.

Følgende destinationer indgår i Dansk Flyprisindex: EUROPA: Amsterdam. Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien. INTERKONTINENTALT: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo