Arlanda vokser hurtigere end Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn og Stockholm Arlanda har byttet plads i den nordiske kamp om vækst.

Antallet af rejsende til og fra Københavns Lufthavn er steget med 2% fra januar til juli 2017 i forhold til samme periode sidste år, hvilket er en svagere udvikling ens både Stockholm Arlanda (9%), Oslo Lufthavn i Gardermoen (7,7%) og Helsinki Airport (8,9%).

I juli faldt antallet af indenrigspassagerer for både København og Helsinki – men den finske lufthavn havde en højere vækst i udenrigstrafikken end den danske lufthavn med 12,2% mod 1,4%.

De, der rejser udenlands fra København flyver i større grad til rejsemål udenfor Europa. De interkontinentale passagerer øgede med 6,1%, mens de, der rejste i Europa (0,9%). For lufthavnen i Oslo steg antallet af rejsende både indenrigs og udenrigs i juli, med 7,5% respektive 10%.

Når det gælder antal passagerer fra januar til juli i år er Københavns Lufthavn fortsat størst i Norden med 17 millioner rejsende og af dem flyver 95% udenrigs – til forskel fra nr. to – Oslo Lufthavn – hvor kun 58% rejser udenlands. Også sammenlignet med Arlanda dominerer Københavns Lufthavn stort når det gælder udenrigstrafikken, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.