Arlanda vokser hurtigere end Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn og Stockholm Arlanda har byttet plads i den nordiske kamp om vækst.

Antallet af rejsende til og fra Københavns Lufthavn er steget med 2% fra januar til juli 2017 i forhold til samme periode sidste år, hvilket er en svagere udvikling ens både Stockholm Arlanda (9%), Oslo Lufthavn i Gardermoen (7,7%) og Helsinki Airport (8,9%).

I juli faldt antallet af indenrigspassagerer for både København og Helsinki – men den finske lufthavn havde en højere vækst i udenrigstrafikken end den danske lufthavn med 12,2% mod 1,4%.

De, der rejser udenlands fra København flyver i større grad til rejsemål udenfor Europa. De interkontinentale passagerer øgede med 6,1%, mens de, der rejste i Europa (0,9%). For lufthavnen i Oslo steg antallet af rejsende både indenrigs og udenrigs i juli, med 7,5% respektive 10%.

Når det gælder antal passagerer fra januar til juli i år er Københavns Lufthavn fortsat størst i Norden med 17 millioner rejsende og af dem flyver 95% udenrigs – til forskel fra nr. to – Oslo Lufthavn – hvor kun 58% rejser udenlands. Også sammenlignet med Arlanda dominerer Københavns Lufthavn stort når det gælder udenrigstrafikken, skriver News Øresund.