Arriva vil ikke ID-tjekke passagerer

arrivaDet er ikke en opgave for trafikselskabernes ansatte at tjekke passagerernes ID, siger trafikselskabet Arriva forud for, at Folketinget i dag stemmer om et lovforslag om transportøransvar.

Lovforslaget vil betyde, at trafikselskaber fremover bliver tvunget til at tjekke ID og visa på sine passagerer, som rejser over grænsen fra eksempelvis Tyskland.

Men Arriva mener ikke, at det er en opgave for selskabets medarbejdere. ”Det er en politimæssig opgave, for de har uddannelsen. Vores medarbejdere er ikke uddannet til at vurdere om legitimationspapir er ægte eller falsk”, siger pressemedarbejder Morten Nissum Larsen.

Arriva kører mellem Flensborg og Sønderborg med buslinje 110, og har en togrute, der går fra Nieböll til Esbjerg.

Også Scandlines og DSB har i sine høringssvar til Udlændinge-, integrations- og boligudvalget kritiseret lovforslaget. DSB overvejer midlertidigt at standse togtrafikken, som går uden for Danmarks grænser, skriver dr.dk.

Kritikken fra trafikselskaberne har ikke fået Dansk Folkeparti, De Konservative eller Socialdemokraterne til at ændre holdning. Alle tre partier vil stemme for lovforslaget, oplyser de til DR Nyheder.