Askesky lukker lufthavn på Bali

Det kan have lange udsigter for flyrejsende at slippe bort fra Balis lukkede lufthavn.

De indonesiske myndigheder har nu hævet alarmberedskabet på Bali til højeste niveau efter vulkanen Agung lørdag aften gik i udbrud for anden gang på en uge.

Folk inden for en radius af 10 kilometer fra vulkanen skal forlade stedet straks. Det drejer sig ifølge katastrofemyndighederne om op mod 100.000. 22 mindre byer er påvirket af udbruddet, og omkring middagstid i dag, mandag, er 40.000 allerede evakueret.

”Alarmberedskabet er hævet til det højeste niveau. Vi kan mærke konstante rystelser nu”, siger vulkanekspert Gede Suantika, der arbejder for den indonesiske regering. Flammerne er synlige om natten, og det indikerer, at et udbrud kan ske når som helst

Mandag morgen lokal tid blev den internationale lufthavn i byen Denpasar på Bali lukket som følge af vulkanen. Lukningen vil vare i mindst 24 timer, oplyser myndighederne ifølge AP.

Den danske rejsearrangør TUI har i øjeblikket kun tre danske gæster på Bali, og det vurderes, at de ikke er berørt af situationen: ”Vi har været i kontakt med vores gæster, og vi følger situationen nøje. Deres hjemrejse er dog ikke før i næste uge, så vi forventer ikke, at de bliver mærket af det”, siger kommunikationsmedarbejder Paulina Pajunen natten til mandag. ”Hvis situationen udvikler sig, og der sker ændringer i deres flytider, så tager vi selvfølgelig kontakt til dem igen og hjælper dem”.

Også Bravo Tours er opmærksom på lukningen af lufthavnen: ”Jeg ved, at der ligger en plan i skuffen hos vores samarbejdspartner, der står for transport derovre”, siger adm. direktør Peder Hornshøj. ”Så bliver det med skib derfra til en af de andre øer”.

Agung, der er det højeste punkt på øen, er på Balis østlige side og har en højde på lidt over 3.000 meter. Sidste gang, den gik i udbrud, var i 1963. Da kostede udbruddet flere end 1.000 mennesker livet.

Bali og Thailand er de mest søgte oversøisk

Bali lanceres som ’nyt’ feriemål

TV-hold og turister kvæstet i vulkan-eksplosion