Thomas Cook Airlines’ flyet fra København efter tirsdagens landing i Banjul i Gambia, foto: Frank Undall for Spies.

Atter dansk charterfly til Gambia

Efter en pause på fire år, hvor Spies udskiftede egne charterfly med rutefly via Bruxelles eller Madrid, landede Thomas Cook Airlines i dag, tirsdag, igen i lufthavnen i Gambias hovedstad, Banjul.

I denne vinter har Københavns Lufthavn igen en charterrute til Banjul i Gambia – det mindste land på Afrikas fastland.

Det første af vinterens 23 flyafgange lettede tirsdag morgen i form af en Airbus 330 fra Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia. Flyet var udsolgt med 388 passagerer til den syv timer lange flyvning til det vestafrikanske land. Banjul-ruten fra København betjenes frem til den 2. april næste år.

”Vi kan glæde os over, at interessen for Gambia er stor. Det er lige nu en af vinterens bedst sælgende rejsemål,” siger Spies’ kommunikationschef, Torben Andersen.

Produktchef i Spies, Carlos Cebrian, interviewes efter ankomsten til Banjul af en lokal TV-station. Foto: Torben Andersen.

Spies-debut i 1971
Gambia er en af klassikerne på Spies’ vinterprogram. Simon Spies sendte selv det første fly fra Thomas Cook Airlines’ forgænger, Conair, afsted den 2. december 1971.

Efter at have passeret paskontrollen, som tilbage i 1971 bestod af et havebord under en palme, blev gæsterne kørt til hotellerne i lastvogne. Rejserne på det første fly kostede 1.345 kroner for 14 dage inklusiv havudsigt og halvpension.

”Lufthavnen i Banjul var dengang uden landingslys: Blev flyene forsinket og mørket havde sænket sig over landingsbanen, som NASA brugte som en af sine reserver for deres rumfærger, blev de nærliggende landsbyboer udkommeret til at stå med fakler i hænderne langs landingsbanen,” siger Torben Andersen og tilføjer:

”Tidligere Conair-piloter fortæller, at ikke alene var banen i Banjul den længste i Afrika med fem kilometer, men ofte også den bredeste, når beboerne trak sig ind i bushen med faklerne – skræmt væk af de støjende fly.”

Nyt Spies-hotel i Gambia
I slipstrømmen på det første fly fra Thomas Cook Airlines i år til Gambia, åbner Spies om cirka en måned det første Sunprime voksenhotel direkte på stranden nær hovedstaden Banjul.

”Allerede nu er hovedparten af rejserne til Sunprime Tamala Beach booket. Det nye hotel er tilpasset de nordiske gæsters smag og behov. Det helt nybyggede hotel er af en standard, der ikke tidligere er set i Gambia,” siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

Relaterede artikler:

Spies tiltrækker flere yngre gæster

Gambia sikret comeback som chartermål

Spies tilbage til Albanien