Delstaten Utah i det sydvestlige USA er en af de destinationer, der i år får premiere på USA Travel Show i København for rejsebureauagenter. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Atter stort USA Travel Show for rejsebranchen

”Den store flykapacitet til USA fra Skandinavien gør os meget interessant for amerikanerne,” siger den danske Discover America-komite. De amerikanske leverandører besøger også FDM Travel.

Når den danske Discover America-komite igen i år indbyder til sit store USA Travel Show i København, forventes der deltagelse af op mod 150 rejsebureauagenter fra navnlig Danmark, men også de nordiske lande.

USA Travel Show i København får omkring 40 udstillere, heraf kommer to ud af fra USA. Resten er lokale repræsentanter fra primært flyselskaber og biludlejere.

USA er det oversøiske rejsemål, flest danskere rejser til. I normale rejseår er de danske ankomsttal til USA over 300.000, mens der fra hele Norden kommer mere end én million rejsende til USA.

Den 23-24. marts har den danske Discover America-komite atter USA Travel Show i København – om søndagen, den 26. marts, er udstillerne til stort kundearrangement hos FDM Travel, det største danske rejsebureau på rejser til USA.

De mange flyruter er vigtige
Til Standby.dk siger direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, at det er muligt at trække de mange amerikanske udstillere fra blandt andet destinationer i USA til Danmark, fordi turister fra Danmark og de øvrige nordiske lande rejser meget til USA og har længere ophold.

”Det gør os meget interessant for amerikanerne, derfor vil de gerne investere i at vise flaget i Norden – kombineret med de mange flyruter fra Norden, senest har SAS jo meddelt, at de fra sidst i april åbner ny rute med tre ugentlige flyvninger til Newark-lufthavnen ved New York fra såvel Aalborg Lufthavn som Gøteborg,” siger Karin Gert Nielsen.

De mange udstillere
Udstillerne ved USA Travel Show i København tæller blandt andet: Californien med for eksempel Los Angeles og Saint Ynez Valley med den ”danske” enklave Solvang) og nationalparken Yosemite.

Også New Yorks turistråd, NYC & Company, er på plads til USA Travel Show. Det samme er samarbejdsforummet Travel South med Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia og West Virginia.

Fra Florida kommer destinationerne Kissimmee, Fort Lauderdale, St Pete/Clearwater, Visit Orlando og Greater Miami & Miami Beach.

Ligeledes er Minnesota med Bloomington og Mall of America, Texas, Utah og Washington State tilstede, det samme er de tidligere dansk-vestindiske øer: US Virgin Islands.

Flyselskaberne til USA Travel Show tæller Air Canada, Air France, British Airways, Delta Air Lines, Icelandair, KLM og SAS.

Biludlejerne er repræsenteret af Avis og Sixt, men i år dog ikke en anden stor aktør, Hertz.

 

Relaterede artikler:

USA savner flere europæiske turister

Rejsebureauer glade for New York-rute fra Aalborg

”Vi skal kæmpe mere for at sælge rejser til USA”