Atter velgørenhedsgalla for indiske gadebørn

Fra sidste års LittleBigHelp-galla, fra venstre auktionarius Kasper Nielsen, Lisbeth Johansen, konferencier Jes Dorph-Petersen og koncernchef i BCHG, der bl.a. omfatter Marriott-hotellet i København, Allan Agerholm. Foto: Wilfred Gachau Photography.

TURISME: LittleBigHelp holder 30. september sin årlige galla på Copenhagen Marriott Hotel og håber igen i år på bidrag fra bl.a. rejsebranchen. Jes Dorph-Petersen er atter konferencier. Gallaaftener stopper i 2019 – herefter kommer nyt koncept.

Bag LittleBigHelp, LBH, står Lisbeth Johansen, tidligere salgschef på bl.a. det daværende Hilton Copenhagen Airport (der holdt gallaaftenen de fem første år) og for flere fine hoteller i London.

Selv om billetprisen til årets galla på Copenhagen Marriott Hotel er hævet, var der i går kun 90 af de 320 pladser tilbage til den flotte aften med kendte navne på scenen. Alle medvirkende optræder gratis.

LBH offentliggør i år ikke navnene på de optrædende kunstnere. Det skal være en overraskelse på aftenen. Standby.dk kender nogle af underholdningsnavnene ved gallaen og kan bekræfte, at der bl.a. kommer et af Danmarks største navne – bestående af to personer…

Dog er det ingen hemmelighed at Jes Dorph-Petersen fra TV 2 igen i år er konferencier, mens salgsdirektør hos auktionsfirmaet Bruun Rasmussen, Kasper Nielsen, igen i år svinger hammeren ved auktionen.

Siden 2015 har BC (Bella Center, red) Hospitality Group været hovedsponsor af LBH’s årlige galla, der har været holdt på Danmarks største femstjernede hotel, Copenhagen Marriott med 406 værelser og en del af BCHG.

Tager en pause

”BC Hospitality Group bliver også sponsor for gallaarrangementerne hos LBH i 2018 og 2019 – herefter slutter konceptet med den årlige galla, mens vi tager en tænkepause. Vores mål er at vi efter gallaen i 2019 samlet har indsamlet ti mio. kr. på de ti år med gallaen,” siger Lisbeth Johansen til standby.dk og tilføjer: ”Det er fantastisk at vi har haft så stor succes i ti år og at mange af de samme gæster deltager år efter år – derfor skal vi også slutte på toppen.”

Der skal stadig samles ind til LBH’s vigtige arbejde for gadebørn i den indiske millionby Kolkata – ”men vi holder nok et års tænkepause for at finde et nyt koncept, vi har allerede flere idéer,” siger Lisbeth Johansen.

”Nu slutter vi efter planen med den 10. galla i 2019. Mange gæster til gallaen har været trofaste ved at deltage år efter år, men nu er det tid til at sige slut – og finde et spændende nyt koncept,” siger Lisbeth Johansen.

Mens det sidste år kostede 1.250 kr. at deltage ved gallaen, er der i år nyt priskoncept. Ved de to bord-rækker tættest på scenen koster en plads 2.000 kr., 1.750 kr. på bord-rækkerne tre til fem, mens de øvrige pladser koster 1.500 kr. stykket.

”Vi har i år 320 pladser, 20 mere end sidste år, og allerede udsolgt på de første tre rækker. Samlet har vi netop nu kun 90 pladser tilbage og har allerede solgt billetter for 266.000 kr.” siger Lisbeth Johansen til standby.dk. Sidste år var der udsolgt tre uger før galla-arrangementet.

Rejsebranchen hjælper

Den danske rejsebranche har gennem årene været god til at donere f.eks. rejser, flybilletter og hotelovernatninger til auktionen ved LBH’s galla.

Ved sidste års galla var der bidrag fra AC Hotel Bella Sky, Air France KLM, Brøchner Hotels, C&C Travel, DFDS, Guldsmeden Hotels, Hotel d’Angleterre, Hotel Skt. Petri, Københavns Lufthavn, Scandic Hotels, Seaplanes (vandflyverruten mellem Aarhus og København), Small Danish Hotels og Strömma (kanalbådene i Københavns Havn).

Lisbeth Johansen modtager med tak tilsagn om bidrag til auktionen – disse sendes til hendes e-mail: lj@littlebighelp.com

Stadig større beløb

Ved LBH’s første gallaindsamling i 2010 kom der 125.000 kr. i kassen til projekterne, der alle er forankret i Indien. Siden har gallaaftenen kun vokset sig større og sidste år kom der over 1,3 mio. kr. ind via billetsalg, donationer og auktionen.

BC Hospitality Group er hovedsponsor af gallaaftenen og BCHG’s koncernchef, Allan Agerholm, siger: ”LittleBigHelp har vores fulde opbakning. De er visionære og har et konkret mål, vi gerne bidrager til. De seneste to års samarbejde ved LBH’s årlige velgørenhedsgalla har vist en professionel NGO (non-governmental organization, red), der vil gøre en forskel, så vi fortsætter det gode samarbejde, der ligger i tråd med BCHG-gruppens CSR-politik og skaber værdi for os og vore kunder og, ikke mindst, for det arbejde LittleBigHelp driver i Indien med udsatte kvinder og børn.”

Om LittleBigHelp

LittleBigHelp arbejder med udsatte børn og kvinder i Vestbengalen i Indien, primært Kolkata. Hver dag støtter LBH over 500 børn og kvinder og driver bl.a. børnehjem for drenge, et for piger, kurser til skoleforberedelse for slumbørn, en skole i et slumområde og flere tilbud om erhvervsuddannelse til kvinder.

Behovene i Indien er enorme med 260 millioner, der lever under fattigdomsgrænsen, herunder op mod 400.000 gadebørn, oplyser LittleBigHelp.

Mere info på: LittleBigHelp.com