Australiens primære flyselskab, Qantas, håber at landets regering til december vil genåbne for internationale ruter til og fra lavrisikolande. Arkivfoto fra Sydney: Henrik Baumgarten.

Australien forventer genåbning til december

Med flere færdigvaccinerede australiere, håber landets største flyselskab, Qantas, at flyruter til lavrisikolande kan genåbne til december. Men der bliver kun adgang for færdigvaccinerede.

Til december forventes 80 procent af de voksne australiere at være færdigvaccinerede, hvilket kan medføre genåbning af en række internationale flyruter. Det skriver hjemmesiden australianaviation.com.

Men i en pressemeddelelse skriver Qantas, at genåbningen forventes at blive gradvis med fokus i første omgang på færdigvaccinerede borgere fra lavrisikolande som Storbritannien, USA og visse lande i Asien. Qantas håber at kunne genstarte internationale ruter fra december til blandt andet Singapore, USA, Japan, Storbritannien, Canada og Fiji samt genboerne i New Zealand.

Qantas forventer omvendt at der kan gå op mod et lille års tid før ruter til blandt andet Bali, Bangkok, Manila og Johannesburg kan genstartes.

Australien havde i 2019, året inden coronakrisen, 9,4 millioner ankomster af udenlandske turister, flest fra Kina og naboerne i New Zealand, samt USA, Storbritannien og Japan som de fem største ankomstlande.

Qantas understreger, at genåbningen af de internationale ruter er afhængig af myndighedsgodkendelser og karantænekrav. Den australske regering har hidtil indikeret, at de australske grænser tidligst kan genåbne til april næste år.

Der er i dag et meget begrænset antal flysæder fra udlandet til Australien, og alle ankommende skal i dag to uger for egen regning på et karantænehotel.

Vil kun have færdigvaccinerede passagerer
Qantas’ koncernchef, irske Alan Joyce, siger i pressemeddelelsen: ”Med vaccinerne står vi meget stærkere. Vi kræver, at alle vores medarbejdere skal vaccineres ligesom vi kraftigt opfordrer alle australiere til at blive vaccineret.”

Qantas har lange sagt, at man vil kræve at alle passagerer på Oneworld-medlemmets ruter skal være færdigvaccineret.

”Vi anerkender, at nogle af principielle årsager er imod at blive vaccineret. Det må vi respektere. Men omvendt må vi også bede passagerer, der vil flyve med os, respektere vores retningslinjer om at være færdigvaccineret indtil coronapandemien er under kontrol i ind- og udland,” siger Alan Joyce.

Qantas har under normale omstændigheder omkring 6.000 medarbejdere, der normalt er beskæftiget i forbindelse med flyselskabets internationale ruter. Qantas er i øvrigt en forkortelse for Queensland and Northern Territory Aerial Services.

Relaterede artikler:

Qantas: Alle ansatte skal vaccineres mod COVID-19

Australienrejser håber på 2022

Australiens regering: Flyselskab bestemmer ikke