Australsk rejsegigant køber stort nordisk bureau

TURISME: Australske Flight Centre Travel Group køber stort erhvervsrejsebureau med kontorer i Danmark, Finland, Sverige, Norge og Tyskland.

Det hidtil spansk-ejede internet- og erhvervsrejsebureau Travellink Corporate Travel er blevet købt af australske Flight Centre Travel Group (FCTG) for et ikke oplyst beløb. Reelt har FCTG købt den spanske online rejsegruppe eDreams ODIGEO, der ejer Travellink.

I rejsebrancheanalytiker Ole Egholms 2016-rapport om Danmarks største rejsebureauer står der bl.a. om Travellink, at det er et internet rejsebureau som ”efterhånden også har vundet en vigtig del af det danske erhvervsrejsemarked. Hvis vi betragtede Travellink som et erhvervsrejsebureau, ville det med deres omsætning på ca. 868 mio. kr. være sektorens femtestørste.

Travellink blev oprindeligt grundlagt af reservationssystemet Amadeus, og ejes (indtil nu) – via Frankrig og Luxembourg – af Odigeo-gruppen, der er børsnoteret i Spanien.”

FCTG udvider med købet af Travellink sine europæiske aktiviteter i erhvervsrejsedivisionen. FCM Travel Solutions er et af deres varemærker.

Torben Nygaard har indtil dato været country manager i Danmark for Travellink, og fortsætter som country manager for det nye selskab i Danmark. Nordic Managing Director bliver Bodil Månsson i Sverige. Alle medarbejdere i Travellink Corporate følger med i det nye selskab.

”Det er en drømmeløsning. Vi kombinerer den bedste teknologi, viden og kultur fra begge virksomheder. I kraft af størrelsen og det enorme netværk bag Flight Centre Travel Group’s forskellige varemærker får Travellink adgang til en global platform, som gør det muligt at hjælpe vores kunder på bedste måde,” siger Torben Nygaard i en pressemeddelelse.

”FCTG er i over 90 lande i Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien og Amerika. Vi ønskede at styrke vores tilstedeværelse og forretninger i Nordeuropa. Købet af Travellink Corporate giver os mulighed for at vokse betragteligt i Danmark og det øvrige Norden,” siger Steven Norris, FCTG’s direktør for bl.a. Europa.

Det første Flight Centre Australia blev åbnet i 1982 – i dag er virksomheden en af Top 100 børsnoterede virksomheder på Australian Securities Exchange.

Virksomheden omfatter 37 rejsevaremærker og beskæftiger 18.500 medarbejdere på 2.500 kontorer og havde sidste år en samlet omsætning på 93 milliarder danske kr.