Aviator lander ny storkontrakt

KLM-og-AIR-FRANCE5.jpgKLM-og-AIR-FRANCE5FLYHÅNDTERING: Det næststørste handlingselskab i Københavns Lufthavn, Aviator, får 3-årig kontrakt med Air France og KLM – lufthavnens 6. og 8. største flyselskaber.

Aviator – det tidligere Novia – har netop indgået en 3-årig handlingkontrakt i Københavns Lufthavn med Air France, KLM og KLM Cityhpper. De udgør tilsammen ca. 10 pct. af Aviators flyhåndteringer i lufthavnen, oplyser Aviators adm. direktør i Danmark, Ole Brinks Andersen, til standby.dk

Fra november overtager Aviator i Københavns Lufthavn også de to Skyteam-medlemmers billetkontor i lufthavnen.

”Det har været en lang forhandlingsproces – med den nye aftale sikrer Aviator fokus på den kontinuerlige udvikling af vores fælles samarbejde med tilpasning til den teknologiske udvikling,” siger Ole Brinks Andersen. Aviator har i forvejen ca. 15 flyselskaber som kunde i sit billetkontor i Terminal 2.

KLM var sidste år 6. største flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 470.000 passagerer, mens Air France på 8. pladsen havde over 380.030 rejsende til og fra København.

Aviator har 780 medarbejdere i Københavns Lufthavn og håndterer op mod 40 flyselskaber på områder som check-in, bagagehåndtering osv. Sidste år havde Novia/Aviator 39.000 flyvendinger, 4,5 mio. afrejsende passagerer og ekspederede 3,3 mio. stykker afrejsende bagage.

Største kunde i Københavns Lufthavn er Norwegian, lufthavnens næststørste flyselskab med 3,8 mio. passagerer.

På tabssiden mister Aviator dette efterår bl.a. Air Berlin og British Airways, der rykker til SAS Ground Handling, som står foran overtagelse af handlinggiganten Swissport.

Svenske Aviator Group har ground handling i 24 nordiske og britiske lufthavne og 3.800 medarbejdere.