SAS-lounge i CPH blandt verdens 10 bedste

SAS’ business lounge for bl.a. førsteklasse- og guldkort-holdere i Københavns Lufthavn er blandt verdens 10 bedste – det fastslår i hvert fald det vigtige amerikanske pengemagasin Forbes i sin årlige opgørelse i sit nye nummer. Loungen kan reelt bryste sig af, at være Europas bedste – for loungen i CPH er eneste europæiske på listen, de øvrige ligger i Asien (4), Australien/New Zealand (2), USA (2) og Sydafrika (1).
Den store lounge i CPH får ros for sit skandinaviske design, den kalejdoskopiske skulptur samt de 18 noveller, “Scandinavian Words,” som SAS har bestilt og fået oversat til engelsk. Forbes’ anmeldere hæfter sig også ved musikken til brusebadet, der kan – hvis man vil have musik under bruseren – vælges mellem klassisk og nutidig musik. Der er også ros til loungens business center med et fuldt udrustet konferenceværelse.
Take Off kan notere, at den to etager store lounge har business class-gæster og sølvkort-holdere i stuen og første klasse/guldkort-passagererne på første sal. Da loungen åbnede for nogle år siden var det med én fælles indgang, men fór mange passagerer, som ”kun” havde business class/sølvkort, så deres snit til at smutte op ad trappen til den finere lounge på første sal. Det fik SAS til at bekoste en anden indgang til loungen, så ingen passagerer kom på den ”forkerte” hylde…De øvrige ni lufthavnslounger, som Forbes udnævner blandt verdens bedste er, i alfabetisk rækkefølge:
Air New Zealand’s Koru-lounge i Auckland, British Airways’ Terraces-lounge i New Yorks JFK-lufthavn, Cathay Pacific Airways’ to førsteklasses lounger (The Wing og The Pier) i Hong Kong, Emirates lounger i Dubais lufthavn til sine første- og businesspassagerer, Malaysia Airlines’ Golden-lounge i Kuala Lumpur, Qantas’ Qantas Club-lounge i Sydney, Singapore Airlines’ Silver Kris Lounge i Singapores Changi-lufthavn, South African Airways’ The Cycad Premium-lounge i Johannesburgs lufthavn og Virgin Atlantics Clubhouse-lounge i New Yorks JFK-lufthavn.I en undersøgelse på Forbes’ hjemmeside siger brugerne af loungerne, at det allervigtigste er højhastigheds internetadgang (33% af stemmerne), god mad er på 2 med 18%, en god bar får 16% af stemmerne, brusebad 10% og business service 5%.

Skrevet af