Dansk strejke rammer SAS’ vækst

Den lavere udnyttelse af flyene begrundes med den overenskomsstridige strejke blandt SAS’ danske kabinepersonale i forrige uge, skriver børsen.dk.

”Kabinefaktoren var positiv for SAS Braathens, Scandinavian Airlines Sverige, Widerøe og airBaltic, men svagere i de øvrige selskaber. Den noget svage totale kabinefaktor sammenlignet med 2006 beror også på strejken i København i april”, skriver SAS-ledelsen i den månedlige passagerstatistik.

Belægningsprocenten faldt i april med 2,3 procentpoint til 71,0% på koncernniveau, mens den gennemsnitlige billetpris pr. flysæde (yielden) i marts steg med 13,6% sammenlignet med 2006.

Oplysningerne overrasker aktiemarkedet positivt og SAS-aktien er steget 0,5% efter offentliggørelsen.

Det kan hænge sammen med, at koncernchef Mats Jansson bevarer optismismen og konstaterer, at markedsudviklingen i april generelt var til gavn for passagervæksten og billetpriserne.

”Der er ingen tegn på afmatning i konjunkturerne eller flymarkedet. Usikkerheden består dog om styrken i væksten, konkurrencen fremover og udviklingen i brændstofpriserne”, lyder det fra Mats Jansson.

SAS Danmarks adm. direktør, Susanne Larsen, forklarer, at før den tre dage lange strejke i april lå den danske divisions passagertal på samme niveau som april året før. SAS Danmark konstaterer at målt på RPK var der et fald på 10% i april, mens udnyttelsen af flysæderne faldt til 72,5% mod 76,5% i april 2006.

Skrevet af