Udsigt til flyforsinkelser efter nytår


Flypassagerer, der skal gennem dansk luftrum eller rejser til og fra en dansk lufthavn risikerer at blive forsinket op til en time i perioder med meget flytrafik. Det fortæller Danmarks Rejsebureauforening, DRF, i sit seneste nyhedsbrev. Forsinkelserne vil optræde i de første tre måneder af 2008 når Naviair tager et nyt flyvekontrolsystem i brug fra nytår.

”Danmark får et af verdens bedste og mest moderne flyvekontrolsystemer, så vi i fremtiden kan klare den voksende flytrafik samtidig med at sikkerheden bliver ved med at være meget høj. Af hensyn til flyvesikkerheden må Naviair midlertidigt sænke antallet af fly i luften i en periode indtil det nye system er kørt ind. Det vil give forsinkelser for flypassagererne og særligt i luftfartens peak-hours – ligesom når der er kø på motorvejen i myldretiden”, fortæller Manager Operations, Procedures Jesper Skou, Naviair.

Risikoen for forsinkelser vil dog falde i takt med, at flyvelederne får erfaring med det nye flyvekontrolsystem. Naviair forventer, at indlæringsperioden vil være afsluttet senest med udgangen af marts måned 2008. 

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.