Peder Hornshøj, administrerende direktør for og medejer af Bravo Tours, skal ikke længere kigge langt efter at vende tilbage som RID-medlem. Arkiv-PR-foto: Bravo Tours.

Rejsearrangørforening får tre nye medlemmer

RID, Rejsearrangører i Danmark, optager tre nye medlemmer og har dermed 18. Bravo Tours vender tilbage, mens der er to nye. RID-medlemmerne håber på 2022 bliver ”et godt rejseår.”

Bravo Tours, Skinetworks og USA Tours bliver nye medlemmer af RID, Rejsearrangører i Danmark, oplyser foreningen. Bravo Tours har tidligere været medlem af RID, mens Skinetworks og USA Tours, der begge ejes af Primo Tours-koncernen, er nye medlemmer.

RID ændrede sidste år sine vedtægter og udvidede fra at være brancheforening for charterarrangører til at være brancheforening for arrangører af ferierejser med fly.

Det gav i første omgang først Emirates Holidays og tidligere i år store Albatros Travel som nye RID-medlemmer. Albatros er indtil videre også medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, der har 100 rejsebureau-medlemmer.

På RID’s generalforsamling i sidste uge godkendte medlemmerne ansøgningerne om medlemskab fra Bravo Tours, Skinetworks og USA Tours.

Det nye Bravo Tours – Bravo Tours 1998 A/S – opstod i kølvandet på TravelCo Nordics konkurs i oktober 2020.

”Det ”gamle” Bravo Tours har i mange år været medlem af RID, og det var vi godt tilfredse med. Derfor var det kun naturligt, at vi søgte optagelse, når vi opfyldte bestemmelserne i RIDs vedtægter. Det gør vi nu,” siger Peder Hornshøj, administrerende direktør for og medejer af Bravo Tours.

Skinetworks og USA Tours købt efter konkurs
Skinetworks, en af Danmarks største skirejse-grupperinger med varemærkerne Nortlander, Danski og Slopetrotter Skitours, blev opkøbt af Primo Tours- koncernen i november 2020 i kølvandet på virksomhedens konkurs.

”I rejsebranchen ændrer markedsvilkårene og de juridiske spilleregler sig konstant. Derfor giver det rigtig god mening for os at blive medlem af brancheforeningen,” siger Martin Aadal, driftsdirektør i Skinetworks i pressemeddelelsen fra RID.

Også USA Tours er nyt medlem af RID. USA Tours blev i oktober sidste år overtaget af Primo Tours-koncernen i kølvandet på konkursen i USA Tours.

”USA Tours er en integreret del af Primo Tours, og i lighed med de øvrige selskaber i Primo Tours-koncernen, finder vi det naturligt, at USA Tours også indtræder i brancheforeningen RID,” siger Henrik Jensen, vicedirektør i Primo Tours-gruppen.

Samtaler med andre rejsearrangører om medlemskab
RID’s direktør, Henrik Specht, siger i pressemeddelelsen:

”RID er glade for at byde velkommen til de tre nye medlemmer. Med de skiftende udfordringer for branchen, er rådgivning og politisk interessevaretagelse utrolig vigtig. Det er dét, en brancheforening kan tilbyde.”

Henrik Specht tilføjer, at han har samtaler med andre rejsearrangører, som henvender sig om et eventuelt medlemskab.

RID’s medlemmer er, nævnt alfabetisk, efter optagelsen af de tre nyeste:

Albatros Travel, Amisol Travel, Apollo, Bravo Tours, Club La Santa, Emirates Holidays, Folkeferie.dk, Mixx Travel, Primo Tours, Skinetworks, Spies, SunCharter, Sunweb, TUI, UFO Travel Group, USA Tours, Verdn og Århus Charter.

RID: Rejselysten usvækket
Trods krigen i Ukraine samt øgede flybrændstof- og forbrugerpriser, ser medlemmerne i RID frem mod et godt rejseår, hedder det i en pressemeddelelse.

Dette års første kvartal var påvirket af de danske rejserestriktioner, de sidste danske rejserestriktioner blev først ophævet ved udgangen af marts. RID-medlemmerne havde i år ”en særdeles god påske efter knap to års nedlukninger,” oplyses det.

Jan Vendelbo, RID-formand og til daglig administrerende direktør for Spies, siger i pressemeddelelsen: ”Rejselysten er tilsyneladende usvækket. I vores del af rejsebranchen ser vi med fortrøstning frem mod de kommende måneder.

Ingen ved naturligvis, hvad fremtiden vil bringe. Men ingen tvivl om, at ferien sydpå står højt på mange danskeres ønskeseddel. Derfor forventer vi også, at særligt efterspørgslen efter pakkerejser, vil have en høj prioritet i den kommende tid,” siger Jan Vendelbo.

Relaterede artikler:

Store rejsekæder har ikke planer om at skifte til RID

Konkurs i flyselskab kostede Bravo Tours millioner

Krakket rejsebureau solgt 13 gange over vurderingen