Lufthavn giver bonus til flyselskaberne

12 af de 20 største flyselskaber i Københavns Lufthavn havde sidste år en passagervækst på mere end 10 procent på ruterne ind og ud af København. Og som et led i sin vækststrategi belønner lufthavnsselskabet nu selskaberne med en kontant bonus.

SAS er – ikke overraskende – det suverænt største selskab i Københavns Lufthavn. Næsten halvdelen af de 20,9 millioner passagerer, der benyttede lufthavnen i 2006, fløj med SAS, mens Sterling indtager andenpladsen med en markedsandel på næsten 10 procent. Tilsammen fløj de 20 største selskaber med 86 procent af Københavns Lufthavns passagerer sidste år.

Topscoreren i passagervækst i lufthavnen er Norwegian, der med en fremgang på 76 procent er rykket fra en 20. plads året før til det 14. største selskab i Københavns Lufthavn. På andenpladsen følger Air Baltic med en vækst 68 procent, hvilket sikrer selskabet en 10. plads. Blandt de danske selskaber gør Cimber Air sig bemærket med en passagervækst på 40 procent og en solid placering som det tredjestørste selskab i lufthavnen.

To selskaber er nye på Top 20. Swiss International rykker med en vækst på 51 procent ind på 19. pladsen, mens 20. pladsen besættes af SN Brussels med en fremgang på 28 procent.

Københavns Lufthavn havde i 2006 en samlet vækst i passagertallet på 4,5 procent, hvilket netop har udløst en kontant bonus til de flyselskaber, der benyttede lufthavnen sidste år. Ordningen med at belønne flyselskaberne for vækst er en del af den gældende takstaftale og blev indført for at fremme trafikudviklingen i Københavns Lufthavn.

Skrevet af