Frygter VisitDenmark sover i timen

Af Ole Sorang, Rezidor SAS’ hovedkontor, Bruxelles



Både indenfor incoming og hotellerne er der på få år sket en væsentlig internationalisering. Hvis VisitDenmark havde en forventning om, at denne internationalisering vil være uden betydning for eksempelvis processerne omkring forhandling, indkøb/salg, har man sovet eller sover stadig i timen.



Mange virksomheder, der tidligere var lokale brands/varemærker (orienteret og ejet) er i dag repræsenteret eller deltager selv på stande, som tilhører de brands/virksomheder, de nu flager med.



VisitDenmark har ikke ejerskab på at sælge og markedsføre Danmark. Det kan i ligeså høj grad foregå, og foregår på standene hos Marriott, Leading Hotels, Rezidor SAS, Hilton, First Hotels, Choice, Starwood osv. Og det samme er gældende indenfor incoming.



Men sådan så billedet ikke ud for kun få år siden.



VisitDenmark skulle måske overveje sin produktudvikling, samt ikke mindst bifalde det arbejde og den indsats, langt flere virksomheder end tidligere, gør for at sælge og brande Danmark.



Eksempelvis må det konstateres, at hotels.com sælger flere gæster til Danmark, end VisitDenmark gør. Og det endda uden tilskud fra staten.



Markedsføring af Danmark sker langt mere mangfoldigt end nogensinde, men det kan ofte opleves sådan, at VisitDenmark ikke er aktiv spiller i den mangfoldighed. VisitDenmark opleves i hvert fald ikke som omdrejningspunkt – VisitDenmark har mistet noget af dialogen i forbindelse med internationaliseringen.



VisitDenmark har alle muligheder for at skabe profilering i langt højere grad, hvis de havde en mere aktiv dialog erhvervet, end jeg finder er tilfældet i dag.



Tidligere skulle VisitDenmark rejse til Østerbro, Vesterbro og måske Amager hvis de ville tale med det danske erhverv som markedsfører Danmark.

Nu hedder det Geneve, Bruxelles, Stockholm, London med flere – men denne opgave er efter min oplevelse faldet mellem to stole: VisitDenmarks hovedkontor i København og VisitDenmarks markedskontorer.

Skrevet af