SAS-selskab et rent guldæg


SAS’ ejerskab af det spanske flyselskab Spanair kan vise sig at være et rent guldæg for den skandinaviske flykoncern. Ifølge aktieanalytikere vil den reelle værdi af det spanske flyselskab formentlig komme frem i lyset, i forlængelse af British airways’ åbenlyse købsinteresse i Spanair-konkurrenten Iberia.

Både British Airways og Lufthansa er interesserede i at købe Iberia, blandt andet på grund af flyselskabets mange start- og landingstilladelser i Madrid, skriver Børsen i dag. Og det kan komme SAS til gode, for med en stigende værdi af Iberia vil også Spanair blive vurderet højere.

SAS ejer 95 % af Spanair, og værdien er i det seneste regnskab bogført til omkring én mia. kr. Men ifølge analytikere er den reelle værdi af det spanske SAS-datterselskab nærmest det femdobbelte.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.