BA åbner Las Vegas-rute fra København

british airwaysFLYSELSKABER: Fra sidst i næste måned udstationerer British Airways en B787 Dreamliner i Københavns Lufthavn – det får fire ugentlige flyvninger til Las Vegas.

Et stigende antal danske og andre skandinaviske rejsende til Las Vegas får nu British Airways til som forsøg at åbne en direkte Dreamliner-rute mellem Københavns Lufthavn og den berømte spilleby i Nevada, erfarer standby.dk

Dreamlineren, der stationeres i København, får plads til 282 passagerer fordelt på to klasser. Oplysningen om den nye rute er så ny, at den endnu ikke er i reservationssystemerne. Men centralt placerede kilder i British Airways bekræfter de to ruter overfor standby.dk

”London Heathrow er jo den største lufthavn i Europa, hvor det nærmest er umuligt at få start- og landingstider. Derfor gør vi nu som et forsøg dette tiltag, at åbne langrute fra København til Las Vegas,” siger kilden som understreger, at ruterne vil blive fløjet resten af sommerprogrammet. Om de fortsættes afhænger af passagerbelægningen.

BA har i forvejen direkte rute fra London til Las Vegas. ”Vi kan på passagertallene se, at der er mange rejsende fra Skandinavien på denne rute. Derfor vil vi nu prøve at flyve direkte mellem København og Las Vegas’ hovedlufthavn, McCarran,” siger kilden.

Las Vegas er ikke kun en spilleby, men er også stor når det gælder møder og konferencer, altså MICE-området. Samtidig kan Las Vegas bruges som udgangspunkt for rejser til det sydlige USA, herunder Arizona, Rocky Mountains, Californien osv.

I går sagde Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, til standby.dk: ”Jeg byder den nye rute velkommen – det er glædeligt, at British Airways, som er en af vores store kunder, har valgt Københavns Lufthavn til denne spændende nye rute.”

Nyheden glæder også direktør i den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen. ”Der har været talt om denne rute gennem nogen tid. USA er jo klart danskernes foretrukne oversøiske rejseland. Sidste år var der tæt på 300.000 danske ankomster – og vi har jo inden for det seneste år set åbningen af fire nye USA-ruter fra Københavns Lufthavn, SAS til San Francisco samt Norwegian til hhv. Fort Lauderdale, Los Angeles og New York JFK.”

Karin Gert Nielsen har for nylig talt med direktøren for Las Vegas’ turistkontor, Steve Ranslirpa: ”Steve kan slet ikke få armene ned, så glad er han for den nye rute fra København,” siger hun.