BA’s kredit-rating sænket

Kreditvurderingsvirksomheden Moody’s sænkede i går den såkaldte kredit-rating af British Airways. Det sker med henvisning til, at Moody’s vurderer at efterspørgslen efter flyrejser stadig er faldende, og at fuelpriserne viser en opadgående tendens.

 

Kredit-ratingen af det engelske flyselskab blev sænket med et enkelt point til Ba3, og befinder sig dermed i det, der i den internationale finansverden går under betegnelsen ”junk rating”.

 

IATA offentliggjorde i øvrigt i denne uge et estimat som viser, at verdens flyselskaber til sammen har tabt mere end tre mia. USD i årets første kvartal. Og ifølge Moody’s har det lange udsigter før efterspørgslen efter flyrejser vil stige igen, især i det såkaldte ”premium” segment af business og first class billetter.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.