BA strejker videre

LUFTFART: Fagforening, der repræsenterer ca. 15 pct. af British Airways kabineansatte, forlænger den igangværende strejke til udgangen af måneden. BA lejer bl.a. fly fra Oneworld-partner for at klare sig.

Kabinepersonale fra British Airways såkaldte Mixed Fleet strejker i denne tid – deres seneste strejke skulle være afsluttet 15. august. Men nu har et flertal i Mixed Fleet netop stemt for, at de strejker videre til 30. august, skriver engelske medier.

Mixed Fleet blev oprettet i 2010, og de kabineansatte får ifølge fagforeningen Unite dårligere lønninger end personale ansat før 2010; angiveligt er der årlig grundløn på 150.000 kr. samt en række tillæg. Indtil nu har Mixed Fleets kabinepersonale samlet strejket to måneder i år.

Mixed Fleet flyver navnlig ud af BAs hovedlufthavn, London Heathrow, og London Gatwick.

British Airways siger, at selskabet mener, det har tilbudt de strejkende rimelige lønforhøjelser, men at udspillet er blevet afvist af Unite. BA tilføjer, at selskabet gør sit yderste for at afhjælpe gener for passagerer på aflyste flyvninger som følge af strejkerne.

”Strejkerne er helt unødvendige,” hedder det fra BA, der bl.a. har lejet ni Airbus A320 og A321 med besætninger fra Qatar Airways for at klare trafikprogrammet. Qatar Airways ejer omkring 20 pct. af BAs moderselskab, IAG.

BAs aflysninger som følge af strejkerne har primært ramt flyvninger til og fra London Heathrow, mens programmet fra Gatwick og London City Airport ikke har været berørt.