Både EM og VM i Københavns multiarena de to første år

cph-arena-04TURISME: Royal Arena har været længe undervejs i København, og indledningen med store arrangementer er godt på vej i hallen, som er under opførelse og klar til indvielse næste år. De to store begivenheder er i vandet med svømning og senere på is.

En multihal kan bruges til meget forskelligt, deraf navnet. Det markeres på fornemste vis, når der i 2017 skal være EM i svømning og året efter VM i ishockey. To begivenheder, der vil sætte navnet på Europa- og Verdenskortet.

Det ligger nu fast, at EM i svømning i skal afvikles i hallen i Ørestaden i 2017 med 800 deltagere og 40 lande, som forventes at trække ca. 30.000 tilskuere i fem dage

Året efter kommer der is på vandet, når VM i ishockey skal afvikles med assistance fra Boxen i Herning. Det bliver i maj 2018. Det bliver den hidtil største event i sport nogensinde i Danmark, hvilket nok vil overraske flere, som kun måtte have et perifert kendskab til ishockey.

Her skal Danmarks Ishockey Union have solgt mindst 320.000 billetter før arrangementet går i nul over 14 dage fra start til finale i Royal Arena. Der deltager 16 hold med store nationer som Canada, USA, Rusland, Finland og Sverige i spidsen. I alt spilles 64 kampe med start i to puljer. I Herning med Danmark i puljen, i København med Sverige i gruppen. Semifinaler og finaler spilles i København.

Med som opbakning er Sport Event Danmark, Herning Kommune, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

Ud over det idrætslige er formålet klart nok, som det fremgår af de strategiske målsætninger. Danmark skal markedsføres internationalt som værtsland, der sætter nye standarder for eventproduktion. Samtidig forventes store grupper af fans at være med til at fremvise Danmark som et rejsemål, det er værd at vende tilbage til.

Der bliver en meget stor TV-produktion til det meste af verden. – Det samme gælder også for svømningen i 2017.