Bagageregler skaber forvirring

kabinebagageDet skaber forvirring hos de rejsende, at flyselskaberne har vidt forskellige regler for størrelse og vægt på håndbagagen.

Ifølge en international undersøgelse fra Skyscanner, vil 89% af de flyrejsende gerne have flyselskaberne til at vedtage standardiserede regler for håndbagage, så det bliver mere enkelt at tage sin håndbagage med ombord – uanset hvilket selskab man rejser med.

Det ene flyselskab tillader en håndbagage på max 8 kg – et andet tillader 23 kg. ”Hos Skyscanner synes vi, det skal være så nemt og enkelt som muligt. Forskellige regler kan skabe problemer for rejsende. Det ville være godt, hvis det blev mere enkelt, og selskaberne var mere opmærksomme på problemstillingen, så der kunne findes en enkel løsning”, siger Maria Paulsen, rejseekspert hos Skyscanner.

Trods anbefalinger fra den internationale lufttransport sammenslutning (IATA) kan flyselskaberne frit sætte egne regler for bagagevægt og størrelse.

”Fra Københavns Lufthavn er der stor forskel på, hvor meget de forskellige selskaber lader de rejsende få med om bord. Fx er spanske Iberia blandt de generøse hvad angår størrelse og vægt, som er ubegrænset, mens britiske Thomas Cook er mere striks med en maxvægt på fem kilo”, siger Maria Paulsen.

De skandinaviske flyselskaber – Norwegian og SAS – placerer sig midt i feltet. Med en bagagestørrelse på henholdsvis 55x40x23cm og 55x40x20cm og en bagagevægt på max 10 kg er der ikke stor forskel på de to selskabers regler.

En fjerdedel af de adspurgte har prøvet at iføre sig deres tungeste tøj ved afrejse, og 10% har smuglet en ekstra pose med om bord.