Bakken under normale år omkring 2,2 millioner gæster i løbet af sommersæsonen samt i efterår- og juleperioden. Arkivpressefoto fra Dyrehavsbakken.

Bakken melder sig ind i HORESTA

Danmarks næststørste turistattraktion, Dyrehavsbakken, har meldt sig ind i brancheforeningen HORESTA, der i forvejen huser flere af Danmarks største forlystelsesparker.

Dyrehavsbakken er under normale år den næststørste turistattraktion i Danmark med cirka 2,2 millioner besøgende – der er gratis entre til Bakken, hvorfor tallet er estimeret. Danmarks største turistattraktion, Tivoli, havde i 2019 tæt på 4,6 millioner gæster.

Og nu har Bakken netop meldt sig ind i brancheforeningen HORESTA, der har omkring 2.000 medlemmer blandt hoteller, restaurationer og aktører i turisme- og oplevelsesbranchen

Bakken administrerende direktør, Ole Andersen, der tiltrådte 1. februar i år, siger til HORESTA’s nyhedsbrev: ”Det har vi gjort, fordi HORESTA har vigtige kompetencer, som vi er glade for at tage del i.

Ambitionen for Bakken er at være det sted, hvor folk ofte tager hen og hygger med familie, venner og kolleger. Derfor laver vi også nøje research på, hvad gæsterne ønsker og har brug for, så det afspejler vores udvalg af forretninger og oplevelser,” siger Ole Andersen.

Nogle af Bakkens forlystelser og restauranter er privatejet – og dermed ikke med i selve Bakke-selskabet, der driver forlystelsesparken nord for København. Flere af Bakkens restauratører med mere er allerede medlem af HORESTA.

Ud over at huse sekretariatet for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, har HORESTA foruden nu også Bakken medlemmerne blandt danske forlystelsesparker som Legoland, Faarup Sommerland og Knuthenborg Safaripark.

“Man har skabt et forsigtighedsprincip hos danskerne”
Bakkens administrerende direktør, Ole Andersen, siger også: ”Vores allerstørste udfordring lige nu er nemlig, at mange familier fortsat er meget forsigtige med at komme ud og få oplevelser. Man har skabt et forsigtighedsprincip hos danskerne, som der skal løsnes op for.”

Ole Andersen mener, at politikerne har et stort ansvar for at italesætte overfor befolkningen, at det er trygt at gå ud og have det sjovt, hvad enten der er tale om en tur på restaurant eller en forlystelsespark.

Bakken har ifølge egne oplysninger 31 kørende forlystelser, spisesteder, en friluftsscene til musikalsk underholdning og så har Bakken siden 1935 været hjemsted for Cirkusrevyen.

Relaterede artikler:

Halvt så mange gæster i danske forlystelsesparker

Forlystelsespark forventer normalt besøgstal i år

Dyrehavsbakken klar med kendt ny direktør