Ballet- og musikskole i Tivoli

Tivoli-Kulturhus på vejKøbenhavn får en ny ballet- og musikskole. Tivoli bygger et hus for 130 millioner kroner til havens balletbørn og Tivoli Gardens musikere. Byggeriet går i gang til næste år.

Pengene kommer delvist fra Tivoli og delvist fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Fonden har skænket 50 millioner kroner til det 4.500 kvadratmeter store hus, Tivoli Huset.

Tivoli-direktør Lars Liebst: ”Tivoli Huset bliver et kraftcenter for musik og ballet med topprofessionelle lærerkræfter, udøvende balletdansere og musikere vil være med til at dygtiggøre de mange unge, kreative talenter”.

I 170 år har Tivoli skabt musiktalenter via Tivoli-garden og i 2012 kom Tivoli Balletskole til. Her er der i dag 200 elever. Det nye hus skal blandt andet udvide kapaciteten, så der bliver plads til flere børn og unge.

Huset skal ligge i Tietgensgade sammen med Tivolis Koncertsal. På sigt er planen, at de 100 gardister får følgeskab af op til 600 balletelever, skriver avisen.dk.

Tivoli er i tæt dialog med Københavns Kommune om lokalplangrundlaget. Det forventes at falde på plads i 2015, og herefter kan byggeriet gå i gang.

Tivoli Huset er tegnet af Pei Cobb Freed & Partners fra New York. Firmaet har bl.a. Bank of China Tower i Hongkong, og Pyramide-udvidelsen af Louvre Museet i Paris.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.