Barcelona får bedste rejsetilbud

Det medfører en voldsom overkapacitet på flyruterne fra fire danske lufthavne til den spanske storby, hvorfor forbrugerne har superbillige flybilletter i udsigt som følge af en kommende priskrig.

I uge 12 i 2010 kostede en returbillet med Ryanair fra Billund Lufthavn til Barcelona-Girona 804 kroner. Året efter var prisen faldet til 708 kroner, og i 2012 vil en returbillet i uge 12 koste blot 407 kroner.

Det er altså en halvering på blot 24 måneder, hvilket dokumenteres i seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

 

Udviklingen i Billund er ikke enestående, selv om den kommende priskrig først ventes at bryde ud når sommerfartplanens åbner i slutningen af marts, men den er helt sikkert på vej og vil uden tvivl betyde, at mange danskere kan sikre sig en billig flybillet til den catalonske hovedstad i den kommende sommer.

I højsæsonen vil syv flyselskaber tilbyde i alt 40 ugentlige afgange fra København og de jyske lufthavne i Billund, Aalborg og Aarhus. Fra København vil de spanske selskaber Air Europa, Iberia og Vueling dominere, men vil blive suppleret af Cimber Sterling, Norwegian og SAS.

Fra lufthavnene i Billund og Aarhus er det Ryanair, der sikrer billetten til Barcelona, mens Vueling tre gange om ugen i højsæsonen vil flyve direkte Aalborg til El Prat-lufthavnen.

"Vores beregninger viser, at der kommende sommer hver måned er over 50.000 flysæder til salg på ruterne mellem Danmark og Barcelona. Det er væsentligt mere, end der umiddelbart er efterspørgsel til, hvorfor det vil få effekt på billetpriserne," vurderer adm. direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Skrevet af Flemming Juul