Verdens største krydstogtskib leveret

Verdens hidtil største krydstogtskib, Liberty of the Seas, er bygget på Aker Yards værftet i Åbo, Finland, hvor det stadig rager højt op over de øvrige skibe. I går fik ejeren, Royal Caribbean Cruise Lines, udleveret skibet, der har kostet omkring fire mia. kr. at bygge.

Liberty of the Seas ventes at passere Storebæltsbroen i morgen fredag omkring kl. 10.30. faktisk burde skibets størrelse gøre det umuligt at passere under broen, der – i teorien – er for lav. Men med maksimal hastighed på lavt vand sætter skibet sig en smule dybere i vandet, og vil således kunne passere med i en afstand på bare ca. to meter under brokonstruktionen.

Liberty of the Seas er på vej til Southhampton, hvorfra dets første krydstogt indledes om få dage med kurs mod Miami. Herefter indsættes det i Caribien.

RCCL har for øjeblikket nybygninger i gang for en samlet sum på over 20 mia. kr. blandt andet et søsterskib til det netop leverede Liberty. Også søsterskibet bygges i Finland, og vigtigheden af ordrerne for den finske økonomi understreges af, at den finske præsident, Tarja Halonen, i går valgte at lægge vejen forbi værftet, for at kaste glans over overleveringsforretningen.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.