Den nye Bella Arena ved Bella Center. Til venstre anes hotellet Bella Sky, der også drives af BC (Bella Center) Hospitality Group. Pressefoto: BCHG.

Bella Center tager ny stor søjlefri arena i brug

Med plads til for eksempel 7.000 siddende gæster har Bella Center netop indviet Bella Arena til et trecifret millionbeløb. Med det nye aktiv kan København være vært ved endnu større events.

Bella Arena rummer ifølge Bella Center 14.000 fleksible kvadratmeter, så hele Bella Center fremover kan rumme op til 30.000 gæster på samme tid. Bella Arena, der ikke må forveksles med Royal Arena, der også ligger i Ørestad, tænkes blandt andet brugt til alt fra konferencer til kulturbegivenheder og sportsevents.

”For at tiltrække endnu større internationale kongresser til København, har byen historisk manglet to ting: hotelkapacitet og en stor søjlefri Arena. Hotellerne er kommet de sidste par år, og nu tilføjer vi Arenaen som sammen med resten af Bella Centret løfter os et niveau op i forhold til hvilke begivenheder, vi kan trække til hovedstaden,” siger Christian Folden Lund, administrerende direktør i BC (Bella Center) Hospitality Group.

Prisen for Bella Arena oplyses ikke i pressemeddelelsen, men Bella Center har tidligere oplyst til STANDBY.DK, at det vil være en investering på et trecifret millionbeløb.

Bella Arena er via et stort glasatrium forbundet til det eksisterende Bella Center, således at Arenaen, hotellet og Bella Center nu er under samme tag.

Afgørende for oplevelsesøkonomien i København
Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger i forbindelse med åbningen af Bella Arena:

”København er en turistby og en eventby. Det gælder både for københavnerne og for de over fire millioner internationale turister, der normalt årligt gæster byen. Vi skal efter coronakrisen genstarte oplevelsesøkonomien for fuld kraft, og der kommer til at være efterspørgsel på store events.

Det kræver selvfølgelig, at vi har rammerne her i byen. Derfor er åbningen af Bella Arena og de øvrige muligheder i Bellakvarter afgørende for oplevelsesøkonomien i fremtidens København,” siger WoCo-direktøren.

Bæredygtighed og ansvarlighed er tænkt ind i alle dele af Bella Center og tilhørende hoteller. Derfor er Bella Arena også skabt med fokus på bæredygtighed, oplyses det.

Staten ejer nu 30 procent af BC Hospitality Group
Efter generalforsamlingen hos BCHG i tirsdags har BCHG nye ejere. Den tidligere hovedaktionær, kapitalfonden Solstra, der indtil i tirsdags havde 85 procent af aktierne i BCHG, havde nedskrevet aktierne i Bella Center-koncernen til nul.

I stedet er BCHG nu overtaget af tre private velhavere samt Solstras bankforbindelse, Nordea, og den statslige investeringsfond, Vækstfonden, som alle tegner nye aktier. Vækstfonden har købt 30 procent af aktierne i BCHG for 30 millioner kroner, skrev Berlingske forleden.

Udover Bella Center omfatter BCHG blandt andet driften af tre store københavnske hoteller: AC Bella Sky ved Bella Center, Copenhagen Marriott Hotel og Crowne Plaza Copenhagen Towers. Hotelbygningerne ejes af henholdsvis den norske Wenaas-gruppen (Bella Sky), Pensiondanmark og ATP (Marriott) mens Crowne Plaza-hotellet ejes af den svenske ejendomsfond Niam.

Relaterede artikler:

Salg af BCHG omfatter ”regnskabsmanipulation”

“Derfor sagde jeg ja til FCK, Parken og Lalandia”

Dansk resort udvides med hotel, spa og ferieboliger