’Bergensfjord’ afleveret til Fjord Line

bergensfjordRederiet har overtaget MS Bergensfjord fra værftet Bergen Group Fosen. Det er det andet af de to store og miljøvenlige cruisefærger fra værftet.

”Færdiggørelsen er gået hurtigere end planlagt. Vi vurderer derfor muligheden for at starte sejladserne tidligere end planlagt”, siger adm. direktør Ingvald Fardal fra Fjord Line.

Søsterskibet MS Stavangerfjord startede i juli 2013 sejlads på ruterne fra Hirtshals til Bergen – Stavanger og fra Hirtshals til Langesund.

”Med både MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord i drift realiserer vi vores mål om daglige afgange fra alle fire havne. Dermed starter en ny æra i færgetrafikken mellem Norge og EU, som vil få stor betydning både for rejselivet og erhvervslivet. Salget af billetter i sommermånederne er meget lovende både i Norge og Danmark”, fastslår Ingvald Fardal.

Etter overleveringen sejler Bergensfjord til Hirtshals. I de kommende uger skal Fjord Line installere udstyr ombord og mandskabet skal trænes i alle procedurer for sikker og effektiv drift. Første ordinære sejlads har været planlagt til torsdag den 3. april fra Bergen.

”Hvis det er muligt vil vi starte sejladserne tidligere end planlagt”, siger Fjord Line­-chefen.