Beruset SAS-pilot frifundet

SAS-piloten, der blev stoppet for beruselse på Arlanda i Stockholm i maj, er frifundet i retten.

Det sker, fordi det ikke er bevist at han havde påbegyndt en opgave, som var af ”væsentlig betydning for flysikkerheden”, skriver Attunda Tingsrätt i sin kendelse.

Under en politikontrol viste det sig, at den 46-årige pilot, der arbejdede som styrmand, havde en alkoholpromille på 0,96. Han var ansat i SAS, men blev afskediget.

Han drak i strid med SAS regler alkohol aftenen før flyvningen til København. Tidligt om morgenen kørte han ud til Arlanda. Da han gik ud til flyet for at inspicere det, blev han mødt af politiet, som gennemførte en alkotest.

Ifølge retten er det klart, at manden var for beruset til at flyve, men for at kunne dømmes kræves, ud over for høj promille, at han udførte en opgave “af væsentlig betydning for flysikkerheden”.

Hvis han havde startet sikkerhedsinspektionen kunne han dømmes for fly-beruselse, oplyser retten. Han har selv oplyst, at han bare gik udenfor fordi han så politifolkene komme. Den anden pilot har ikke med egne øjne set, at styrmanden startede inspektionen, selv om han regnede med det.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.