Astoria-hotellet ved Københavns Hovedbanegården har siden september været drevet af norske CIC Hospitality og er nu kommet ind under Best Western-paraplyen. PR-foto fra Best Western.

Best Western får nyt hotelmedlem i Danmark

Hotel Astoria i København har meldt sig ind i Best Western Hotel Group, hvor det bliver kædens 14. hotel på det danske marked. Hotel Astoria har fire gange på ti år skiftet operatør.

BWH Hotel Group fortsætter med at ekspandere i Danmark og udvider nu med yderligere et, denne gang det trestjernede Hotel Astoria ved Hovedbanegården i København.

Hotellet, som har været lukket i snart halvandet år, har fået nye driftsansvarlige. Det er norske CIC Hospitality, der i forvejen har 14 hoteller i det norske og som nu rykker ind i Danmark.

Astoria-hotellet, der ejes af kommanditselskabet K/S Astoria, blev bygget i 1934-35 og bliver nu BWH Hotel Groups første hotel i Danmark indenfor BW Signature Collection-varemærket.

Hotellets nye direktør er norske Kristine Ravnevand, der blandt andet har været direktør for et hotel i den norske hotelkæde Thon i Kristiansand.

Fjerde operatør på ti år
Det er fjerde gang på ti år, at Hotel Astoria får ny operatør. I januar i år trak den familieejede danske kæde af boutiquehoteller Brøchner Hotels sig med kort varsel fra driften af Hotel Astoria, der har 94 værelser.

Siden har ejerne af bygningen, kommanditselskabet K/S Astoria, prøvet at finde ny operatør. Det lykkedes i september med norske CIC Hospitality.

CIC står for ”Caring Inspiring Creative.” CIC Hospitality har ifølge sine hjemmeside tre primære forretningsområde: hotelmanagement, hoteludvikling og hoteldrift. Nogle af hotellerne under CIC’s norske portefølje er varemærker som Best Western, Radisson og Scandic.

Siden 2014 har Astoria været drevet af Brøchner Hotels. Astoria var indtil 2007 drevet af Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, hvor driften i 2007 blev overtaget af DGI-Byen. I 2011 blev Zleep Hotels operatør af hotellet, inden driften i 2014 overgik til Brøchner Hotels.

Komplet portefølje
I en pressemeddelelse fra Best Western siger Johan Michelson, administrerende direktør for BWH Hotel Group, Skandinavien:

”Danmark er et vigtigt marked for os og med Hotel Astoria BW Signature Collection har vi en komplet portefølje i København indenfor alle vores segmenter. Vi er overbeviste om at vores venner hos CIC Hospitality kommer til at løfte hotellet til at blive flittig omtalt og hurtigt sat på det danske hotelkort.”

Flere hoteller i Danmark
Norske CIC Hospitality, som kommer til at stå for driften, tager med Hotel Astoria BW Signature virksomhedens første skridt mod at etablere hoteldrift uden for Norge, og komme ind på det danske marked, står der i pressemeddelelsen.

”Selv om hotelbranchen har været hårdt ramt under krisen, har CIC valgt at satse og ser Astoria som starten på en større ekspansion i Danmark. Udover Hotel Astoria håber CIC Hospitality snart at kunne tilbyde flere hoteller på det danske marked i samarbejde med BWH,” oplyses det.

Relaterede artikler:

Best Western tilbyder medlemshoteller ny teknologi

Københavnsk hotel skifter atter operatør

Materialemangel skubber åbning af stort dansk hotel