Betalingskort misbruges i udlandet

Pengeinstitutankenævnet afviser flere sager, hvor forbrugere klager over, at de har fået trukket store beløb i forbindelse med natklubbesøg i udlandet.

Ankenævnet ser flere sager, hvor forbrugerne efter en natklubtur i f,eks. Spanien, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Frankrig og Rumænien klager over, at der er hævet mange tusinde kroner fra deres konto.

Ofte må Pengeinstitutankenævnet afvise sagerne, fordi det ikke kan bevises, at betalingskortet er misbrugt, idet både chip og pinkode er brugt. Forbrugerne har typisk ikke opdaget, at kortet midlertidigt har været væk under hævningerne, og de mener ikke, at de har oplyst deres pinkode til nogen.

”Selv om betalingskort er en meget sikker betalingsform, skal forbrugerne tage deres forholdsregler. Vær særlig opmærksom, hvis nogen beder én om at indtaste pinkoden flere gange, og lad være med at udlevere kortet til andre,” siger souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse viser, at der i 2015 var omkring 46.000 sager med registreret misbrug af dansk udstedte betalingskort i udlandet, og at der blev misbrugt for mellem 226 og 227 millioner kroner. Størstedelen af misbruget foregik på udenlandske hjemmesider.

”Opdager man, at der bliver trukket beløb, man ikke kender til, fra kontoen, så kontakt straks banken, og få spærret kortet, ellers risikerer man at miste muligheden for at få pengene tilbageført,” siger Susanne Aamann.

På forbrug.dk, kan man læse mere om reglerne, hvis betalingskortet bliver misbrugt.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.