Ivan Nadelmann ved Danish Travel Awards. (Foto: Preben Pathuel)

Biler i Rusland fortsætter under ændret navn

Mens mange virksomheder har suspenderet aktiviteterne i det krigsførende land, bedriver Ivan Nadelmann fortsat biludlejning i Rusland. Det sker dog under et nyt navn.

Siden russiske tropper den 24. februar i år trængte ind over grænsen til Ukraine, har mange selskaber, der tidligere lavede forretninger i landet, trukket sig fra det russiske marked. Der findes dog også eksempler på virksomheder fra den vestlige verden, som fortsat opererer i det store land.

En af disse er Biluman, som ejer det russiske datterselskabet Bilantlia, der har adresse i Sankt Petersborg og beskæftiger sig med udlejning af biler på det russiske marked. Selskaberne er ejet af den danske forretningsdrivende Ivan Nadelmann via koncernen Biludan Gruppen.

Tidligere var Biluman kendt som Biler i Rusland, men selskabet skiftede navn den 11. april i år. Det nyeste regnskab fra Biludan Gruppen viser, at koncernen sidste år fik et overskud på godt 6,4 millioner kroner i selskabet, der har kontorer i 30 russiske byer og råder over en flåde bestående af 1.800 biler. Det skriver Finans.

Må ikke benytte verdenskendte varemærker
Selvom selskabet fortsætter aktiviteterne i Rusland, har Ukrainekrigen og de sanktioner, som blandt andet er blevet indført af EU, USA og Storbritannien, dog haft flere konsekvenser for driften.

I det seneste årsregnskab for Biludan Gruppen beretter ledelsen, at man eksempelvis ikke længere kan benytte varemærkerne Avis eller Budget i landet, og derfor udlejes bilerne i øjeblikket under navnet RexRent. I tillæg hertil har selskabet også fået frataget retten til at gøre brug af reservations- og biludlejnings-systemet Wizard i Rusland, da det er ejet af den amerikanske biludlejningsgigant Avis.

I regnskabet oplyses det derudover, at omsætningen for de russiske aktiviteter i marts måned i år steg med 13 procent sammenlignet med året før, mens den dog faldt med fem procent i april.

Det russiske selskab har desuden været påvirket af de kraftige udsving, som rubelkursen har været igennem siden krigen brød ud, men valutaen har efterfølgende stabiliseret sig på samme niveau, som den befandt sig på i slutningen af 2021, lyder det.

Er nødt til at tage det roligt
I regnskabet fremgår det ligeledes, at der i løbet af foråret er blevet registreret et større fald i omsætningen for korttidsleje. I marts faldt denne med 36 procent, mens faldet i april var på 65 procent. I tillæg hertil er udlejningsflåden hos virksomheden desuden blevet reduceret med 13 procent siden slutningen af februar.

Ivan Nadelmann er udover sit mangeårige engagement i biludlejningsbranchen også kendt som ejer af Skovshoved Hotel. Tidligere i år fortalte erhvervsmanden, at han trods landets krig i Ukraine ikke umiddelbart nærede planer om at droppe forretningerne i Rusland.

”Jeg startede med udlejning af biler for over 55 år siden og har aldrig før prøvet at stå i en lignende situation. Vi har en stor organisation og mange biler i Rusland. Så længe det kører, bliver vi nødt til at tage det roligt,” udtalte Ivan Nadelmann til Finans i marts.

 

 

Relaterede artikler:

Dansk hotelejer fortsætter biludlejning i Rusland

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Nadelmann har premiere i Skt. Petersborg