Skovshotel Hotel (arkivfoto)

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.

Skovshoved Hotel er noget af et ikon på Strandvejen fra København til Helsingør, som ikke just er bestrøet med driftige hoteller. Og heller ikke var det for mere end 300 år siden, da hotellet blev bygget, og man kørte med hestevogn på den nu så eksklusive strækning.

Til gengæld har hotellet stort set altid haft svært ved at klare skærene rent økonomisk, og nu har også en driftig erhvervsmand, kendt fra rejsebranchen som Mr. Avis, Ivan Nadelmann, været nødsaget til at sadle helt om.

”Konceptet med restauranten gik ikke. Jeg har i 2016 og 2017 tabt 750 kroner i timen. Også når jeg sov. Det bliver til cirka otte millioner kroner, og det kunne ikke fortsætte. Nu beholder jeg hotellet men afvikler restauranten, som her fra februar er overtaget af Hereford-kæden med Lars Damgaard i spidsen. Det koncept tror jeg på. Det ser helt rigtigt ud, ” siger Ivan Nadelmann til STANDBY.dk.

Sværere at drive restaurant end hotel
Gennem sit holdingselskab Bilodan købte Ivan og hans daværende hustru, Tofa, Skovshoved Hotel af Erik Brandt, efter sigende for cirka 25 millioner kroner efter, at Erik Brandt havde erklæret det umuligt at få hotellet til at balancere og derfor søgte Gentofte Kommune om lov til at udstykke til ejerlejligheder. Kommunen ville imidlertid ikke af med sit hotel, og så tog Nadelmann over og startede med en større modernisering.

Pia Remillard blev hentet ind som ny direktør fra Helenekilde Badehotel og tidligere direktør på Arp-Hansens Phønix Hotel, men også hun måtte sande, at det i hver fald i det område er betydeligt sværere at drive restaurant end hotel.

Hvad det sidste angår, er det gået helt pænt med MICE og mødevirksomhed, men hvad der er vundet på hotel er tabt på restaurant. Som det er så mange steder rundt om i det danske land, og altså også blandt den mere velhavende del fra Nordsjælland.

”Pia er blevet afløst af min datter og svigerdatter, Eva og Lene Nadelmann, der begge har en fin uddannelse. Jeg deltager ikke i den daglige drift, men nøjes med at være bestyrelsesformand , ” siger Ivan Nadelmann, og regner med, at der nu er sat prop i hullet til restauranten.

”Med de rigtige folk må man også kunne sælge gode madoplevelser i vort område, ” slutter han.

 

Relaterede artikler:

Ny direktør til hipt hotel

Skovshoved Hotel giver fortsat underskud

Skovhoved Hotel på fornem liste