Europcar kan være på vej til at få Volkswagen som ny global hovedejer. Arkivpressefoto fra Europcar Danmark.

Bilgigant vil købe stor biludlejningskoncern

Europcar Mobility Group overvejer globalt købstilbud fra Volkswagen. I Danmark er Europcar det største biludlejningsselskab. VW har allerede franchise i Skandinavien af en anden stor biludlejer.

For at udvide sit sortiment indenfor mobility services, har Volkswagen kig på at købe en kontrollerende aktiepost i Europcar Mobility Group, skriver nyhedsbureauerne Bloomberg News og Reuters.

I første omgang er der budt 2,2 milliarder euro, cirka 16,2 milliarder kroner, hvilket dog kun svarer til omkring 12 procent af Europcars nuværende værdi. Forhandlingerne er endnu på et tidligt stadie, oplyser VW, der med om buddet på Europcar har investeringsselskaberne Attestor og Pon Holdings.

VW købte Europcar i midten af 1990’erne, men solgte biludlejningsselskabet i 2006 til en fransk kapitalfond, Eurazeo.

Tidligere på året gennemgik Europcar en omstruktureringsplan, der fjernede gældsposter på circa 7,5 milliarder kroner og overførte ejerskabet til kreditorer anført af Anchorage Capital Group og Marathon Asset Management, skriver nyhedsbureauerne.

Europcar er størst i Danmark
Europcar/Østergaard Biler har cirka en tredjedel af det danske marked for biludlejning; Avis Budget, Enterprise, Hertz og Sixt har samlet ligeledes en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere i Danmark.

Brancheeksperter anslog i april overfor STANDBY.DK, at de danske biludlejere denne sommer samlet vil udbyde under 10.000 biler i Danmark. Det er færre i forhold til de op mod 12.000 i sidste normale rejseår, 2019.

Indtil 2017 år var Europcar Danmark ejet af milliardæren Karsten Ree, der efter knap fire års ejerskab solgte til den franske Europcar International-koncern.

I forvejen har VW del af franchisekontrakten i Skandinavien for biludlejningsvirksomheden Enterprise Rent-A-Car. Den amerikanske gigant har også varemærkerne Alamo og National.

Enterprise åbnede i Danmark i 2015 og har siden spredt sig til Sverige og Norge.

Bag den danske og skandinaviske franchise af Enterprise står Nordania, ejet af Danske Bank, og Danmarks største bilimportør, Semler, der blandt andet importerer Audi, Porsche, Seat, Skoda og VW til Danmark.

Enterprise blev skabt i 1957 af Jack Taylor, der opkaldte virksomheden efter hangarskibet ”USS Enterprise,” hvor han var pilot. Biludlejningskoncernen efterlever stadig Jack Taylors motto: ”Tag vare på dine kunder og medarbejdere først, så følger overskuddet.”

Relaterede artikler:

Mangel på udlejningsbiler kan give højere priser

Biludlejningsselskab skifter atter direktør i Danmark

Biludlejer køreklar med gode råd til billigere billeje