Bulgarien. (Foto: Ministry of Tourism of Bulgaria | Facebook.com | PR)

Billig øl er med til at trække turister til Bulgarien

Turismen i Bulgarien havde sit bedste år i 2019, men er nu på vej tilbage efter pandemien. Analyseinstitut mener, at billig øl og de lokales sindelag bærer en del af ansvaret for udviklingen.

Det går fremad med genopretningen i Bulgarien, selvom der endnu er et stykke vej, inden landet atter kan skimte det niveau, som turismen var på, inden COVID-19-pandemien stak en kæp i hjulet på udviklingen.

Det er World Travel & Tourism Council, der ifølge egne oplysninger repræsenterer den private, globale rejse- og turismesektor, som har kigget nærmere på de bulgarske forhold, og herfra forudser man, at landet vil være på 75 procent af 2019-niveauet, når indeværende år er omme.

Det sidste normale år inden pandemien var det bedste, som bulgarsk turisme har haft, fortæller organisationen. I øjeblikket er det særligt turister fra Rumænien, Polen, Tyskland, Tjekkiet samt Storbritannien, der besøger Bulgarien.

Føler sig ret godt med
World Travel & Tourism Council har en forventning om, at aktiviteterne i turismeerhvervet i Bulgarien i år vil være ansvarlig for skabelsen af 17.500 arbejdspladser, og dermed vil branchen i landet samlet set tegne sig for flere end 287.000 jobs. Det skriver Euronews Travel.

Rumen Draganov, der er administrerende direktør for den bulgarske organisation Institute for Analysis and Assessment in Tourism påpeger, at selvom landet endnu ikke er tilbage på 2019-niveau har Bulgarien gjort betydelige fremskridt, når man jævnfører resultaterne med en af landets berømte naboer.

”Hvis vi sammenligner Bulgariens besøgstal med Grækenlands 30 millioner, har vi en tredjedel af det antal turister, der besøger den verdensberømte destination Grækenland, som er helt usammenlignelig med os, og det betyder i virkeligeligheden at vi er ret godt med, når man tænker på Bulgariens størrelse og kapacitet.”

Indflydelse fra flere forskellige kulturer
Ifølge Draganov oplever man, at hovedstaden Sofia blandt andet er populær fordi, at byen er mindre international end andre europæiske hovedstæder, og den især er præget af de 1,2 millioner indbyggere, som lever der. De siges at være venlige mod turister. Derudover er landets priser også fordelagtige.

”Det er nemt at finde selskab i Sofia og bruge aftenen på at sidde i parken foran Nationalteateret med en to liters flaske med øl, der koster mindre end én euro (otte kroner). Bulgarien er den slags land, hvor man både kan have et sjovt besøg og et godt liv,” lyder det.

Vanessa Teng stammer fra Taiwan og har holdt ferie i Bulgarien. Hun mener, at mødet mellem flere kulturer gør landet til en interessant destination, da Bulgarien både bærer præg af kulturen i Balkan men også trækker tråde til andre dele af Europa.


Relaterede artikler:

Her er de billigste og dyreste ferielande i EU

Klagede over næsepillende kok og råt kød i buffeten

TUI tvunget til at aflyse rejser til Bulgarien