Dubai vil gøre det nemmere og billigere at købe alkohol for turister og udlændinge med bopæl i emiratet. Arkivfoto Belgian Beer Café i Dubai.

Billigere alkohol skal lokke flere turister til Dubai

For at tiltrække flere turister droppede Dubai ved årsskiftet skat på alkohol samt krav om at ikke-muslimer med bopæl i emiratet skal have politi-udstedt licens til at måtte købe spiritus.

Dubai, det nok mest kendte af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater, FAE, har lempet nogle af sine alkoholrelaterede regler for angiveligt at tiltrække flere turister.

Således skriver BBC, at emiratet har afskaffet skatten på 30 procent på alkohol samt kravet om, at ikke-muslimer med bopæl i Dubai skal have en alkohollicens fra det lokale politi for at kunne købe alkohol.

Dubai har tidligere lempet andre alkoholrelaterede restriktioner, for eksempel må der nu gerne købes alkohol i dagtimerne under ramadanen ligesom der under coronakrisen blev åbnet for, at der kunne leveres alkohol til private hjem.

Det seneste skridt, at droppe alkoholskatten og fjerne kravet om alkohollicens, skal gøre Dubai mere attraktiv for udenlandske turister og tage konkurrencen op med mere liberale emirater.

BBC peger blandt andet på, at indbyggere i Dubai kan køre til det nærliggende emirat Umm al-Quwain og købe alkohol i større mængder.

Dubai, der blandt andet kaldes regionens ”party hovedstad,” har cirka 3,5 millioner indbyggere, hvoraf omkring ni ud af ti er udenlandske statsborgere.

Stigende konkurrence om turister
Ikke-muslimer i Dubai skal være fyldt 21 år for at måtte drikke alkohol – og de skal have et plastikkort med licens udstedt af Dubais politi for at måtte købe og drikke alkohol.

Det er sjældent, at barer og natklubber i Dubai beder om at se alkoholkortet, men kontrollerer politiet, om man har et alkoholkort, kan det medføre bøder eller arrestation ikke at have det.

Dubai har gennem mange år tiltrukket flere turister og velhavende udlændinge, der har bosat sig i emiratet, end mange af sine naboer – også på grund af Dubais mere liberale livsstil.

Men Dubai ser stigende konkurrence fra andre emirater og for eksempel Qatar og Saudi Arabien, der også vil have deres bid af den voksende turismekage.

 

Relaterede artikler:

Emirat signalerer friere forhold end konkurrent

99 nye store begivenheder skal afvikles i Dubai

Endnu en Mellemøstdestination viser flaget i Norden